Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Otte nyuddannede peers er klar til at støtte mennesker med psykiske vanskeligheder

Otte nyuddannede peers er klar til at støtte mennesker med psykiske vanskeligheder

15-02-2022

Gennem egne levede erfaringer med psykiske vanskeligheder og recovery støtter peers andre personer med lignende vanskeligheder. I fredags fik otte nyuddannede peers overrakt deres bevis af Bornholms borgmester.

Peers-støtte, som kan oversættes til "ligestillet støtte" er et tilbud for mennesker med psykiske vanskeligheder. Peer-uddannede kan hjælpe med at varetage opgaver såsom følgeskab til jobcentret eller arbejde med at komme sig efter psykisk sårbarhed.

En af de nyuddannede peers sætter her ord på, hvilken betydning uddannelsen har haft:
"Med peer-uddannelsen har jeg fået en ny og bedre forståelse for min egen recovery proces blandt andet ved at fortælle om min egen historie og lytte til de andre deltageres historier. Jeg har i min egen recovery flere gange savnet at snakke med en, der selv har prøvet at sidde på bunden af et sort hul, men som efterfølgende er kommet sig. Det kunne havet givet mig et tiltrængt håb, da det var værst."

Hjælp og støtte mellem ligemænd

SIND Bornholm og Center for Psykiatri og Handicap står sammen bag peer-uddannelsen, der primært er målrettet mennesker, som har personlig erfaring med psykisk sårbarhed, recovery og er bruger af social og/eller behandlingspsykiatrien. Uddannelsen har til formål at sætte deltagerne i stand til at omforme disse levede erfaringer til erfaringskompetencer, som de kan bruge i arbejdet som peer-støtte for andre med psykisk sårbarhed.

Peer-uddannelsen strækker sig over tre måneder med en dags undervisning om ugen. På uddannelsen arbejder deltagerne med at:

  • Bearbejde egen levede erfaring med psykisk sygdom.
  • At flytte fokus fra egen sygdomsfortælling til et recovery perspektiv .
  • Arbejde med udgangspunkt i andres ønsker og holdninger til et godt hverdagsliv.
  • Være mere afklaret med egne erfaringer, og hvordan det kan give mening at bruge dem.
  • Planlægge peer aktiviteter, 1:1 peer-støtte og sammen med andre peers i form af gruppeforløb.

Via refleksion bliver deltagere i stand til at møde borgere og deres situationer med en åben, anerkendende og ikke dømmende tilgang.

Eksamensbevis blev overrakt af Bornholms borgmester
Fredag den 11. februar fik de seneste otte nyuddannede peers-støtter overrakt eksamensbevis af borgmester Jacob Trøst. Det er tredje gang, at peers-uddannelsen kører og den kommer til at fortsætte i fremtiden med nye hold.

Yderligere information:
Projekt Peer Bornholm
Betina Holmeseade 38

peerbornholm@gmail.com  
Tlf. 61 22 46 44 mandag, onsdag og fredag mellem kl. 9-14.

SIND Bornholm
Storegade 38
Kontaktperson: Bente Helms, formand for SIND Bornholm tlf. 30 18 20 14.