Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Programmet for Bornholms kunsthåndværkeruger er klart

Programmet for Bornholms kunsthåndværkeruger er klart

26-08-2021

Velkommen til Bornholm Craft Weeks – programmet er klart

Med et stort og ambitiøst program afholder Makers Island for første gang Bornholm Craft Weeks og viser mangfoldigheden og kvaliteten af Bornholms kunsthåndværk fra den 11. september og seks uger frem.

Der er god grund til at være stolt af de bornholmske kunsthåndværkere. Bornholm er kendt langt uden for øens og landets grænser for sine mange dygtige kunsthåndværkere, hvilket den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region vidner om. Derfor sætter øen i efteråret spot på kunsthåndværket i et seks ugers langt forløb med udstillinger, workshops, master classes, temaevents, auktioner og meget mere.

Der bliver mulighed for at opleve eksperimenterende og nytænkende glaskunst fra 31 europæiske lande i biennalen European Glass Context, eller tage på rejse i den bornholmske lers historie og besøge øens kunsthåndværkere i deres åbne værksteder og se dem arbejde. Besøgende kan lære at mestre leret på drejeworkshops eller modellere egen vase, og de professionelle har mulighed for at deltage i master classes med bl.a. keramiker Michael Geertsen eller dykke ned i eksperimenter med glasur og raku.

Dorthe Møller Paulsen, der er sekretariatsleder i Maker´s Island Bornholm siger:

"Vi glæder os til at vise hvorfor Bornholm er udnævnt til World Craft Region, den højeste udmærkelse inden for kunsthåndværk i verden. Programmet for Bornholm Craft Weeks viser netop hvorfor øen fortjener titlen. Du kan opleve kunsthåndværk i verdensklasse, særudstillinger, åbne værksteder og se kunsthåndværkerne arbejde. Der er oplevelser for både professionelle kunsthåndværkere og for interesserede gæster i programmet. Velkommen til Bornholm Craft Weeks."

Læs mere om Bornholm Craft Weeks her: www.makersisland.bornholm.dk

Her finder du også det omfangsrige program. Det trykte program kan hentes hos øens kunsthåndværkere, på turistinformationen og i butikker, på museer og udstillingssteder øen rundt.

Følg også Bornholm Craft Weeks på Instagram: www.instagram.com/makers_island_bornholm

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.

Craft Weeks_Keramik_1080x1920 (1).jpg