Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Røgalarmpatruljen tjekker røgalarmer i Aakirkeby

Røgalarmpatruljen tjekker røgalarmer i Aakirkeby

18-11-2022

I morgen lørdag den 19. november mellem klokken 9-15.30  besøger RøgalarmPatruljen beboere i Aakirkeby. Det sker i samarbejde med Bornholms Boligselskab, og formålet er at tjekke røgalarmer.

Beboere tilbydes gratis røgalarmer, hvis de ingen har
Har beboerne i de boligområder, som Bornholms Boligselskab har udpeget, ingen røgalarm, tilbyder patruljen at sætte en ny røgalarm op gratis, og trænger røgalarmerne blot til nye batterier, klarer patruljen også det. Initiativet skal sætte fokus på vigtigheden af at have en røgalarm i hjemmet – og ikke mindst løbende at tjekke, at røgalarmen virker.

Hvert år forårsager brande i private hjem tabet af uerstattelige minder, personlige ejendele og i værste fald menneskeliv. Alene i 2021 omkom 52 personer i en brand, og tusindvis af danskere oplevede at have brand. En røgalarm kan redde liv, og derfor sender Bornholms Brandvæsen, BrandBevægelsen og TrygFonden nu RøgalarmPatruljen på gaden i udvalgte boligområder i Aakirkeby for at tjekke, at borgerne har en virksom røgalarm i deres hjem.

Områder med mange ældre beboere besøges
RøgalarmPatruljen, der består af unge hjælpere fra De Gule Spejdere i Nexø og lokale brandfolk fra Bornholms Brandvæsen, besøger udvalgte boligområder med mange ældre, eller hvor det antages, at mange boliger mangler røgalarmer.

BrandBevægelsen og TrygFonden har siden 2007 samarbejdet med en lang række kommuner og beredskaber om at sætte fokus på brandsikkerhed og har gennem årene sat mere end 12.000 røgalarmer op hos udsatte borgere. Ca. 75 pct. af danske hjem har en eller flere røgalarmer opsat, men det er ikke dem alle, der virker. 

RøgalarmPatruljen i Aakirkeby:
Lørdag den 19. november kl. 09-15.30 vil RøgalarmPatruljen tage rundt i Aakirkeby for at tjekke røgalarmer. Patruljen kommer på besøg i udvalgte boligområder udpeget af Bornholms Boligselskab, hvilke vil blive orienterede på forhånd.

Om BrandBevægelsen
BrandBevægelsen er et samarbejde mellem private og offentlige organisationer om at reducere antallet af omkomne og kvæstede samt reducere samfundets materielle tab ved brande. Læs mere om BrandBevægelsen på www.brandbevaegelsen.dk.

Om TrygFonden
TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er største aktionær i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtet ejerskab og almennyttige uddelinger. Læs mere på tryghed.dk