Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Rønne Havn fremrykker planlagt fremtidssikring

Rønne Havn fremrykker planlagt fremtidssikring

29-06-2022

En øget interesse for at bruge Rønne Havn til udskibning af vindmøller muliggør en planlagt fremtidssikring af havnen i forhold til den overordnede Masterplan. 

I det seneste år har Rønne Havn oplevet en øget interesse i at benytte havnens areal til udskibning af vindmøller. Interessen kommer som følge af både nationale og internationale planer om at etablere store mængder af vedvarende energi primært som havvind i Østersøen. Det er samtidig Bornholms unikke placering, der har øget interessen for Rønne Havn som udskibningshavn. Med afsæt i den øgede efterspørgsel fremrykker Rønne Havn A/S den planlagte fremtidssikring af havnen, som er beskrevet i Masterplanen 2050.

Fremtidssikringen af havnen vil tidligst begynde i 2023 og planlægges at kunne give 10 hektar ekstra havneareal til offshore-projekter. Rønne Havn A/S begynder nu myndighedsbehandlingen og igangsætter samtidig en udbudsrunde omkring projektet.

Det er havnens plan, at den nye fremtidssikring af havnen vil give øget areal til vindmølleprojekter i den sydlige del af havnen og i højere grad vil samle passagertrafikken i den nordlige del. 

- I de næste mange årtier skal der opsættes enorme mængder havvind i hele verden og også her i Østersøen. Som havn står vi derfor midt i en spændende tid og med en unik mulighed for at udnytte Bornholms unikke position til at tiltrække mere forretning og vækst til øen. Vi har allerede gjort os klar til at kunne tage den type projekter på havnen, men vi har ikke plads til at kunne imødekomme den øgede interesse, som der vil blive behov for. Derfor begynder vi nu en fremtidssikring af havnen, så vi inden for få år vil kunne håndtere flere og større vindmølleprojekter, siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. direktør i Rønne Havn A/S.

Fremtidssikringen af Rønne Havn betyder, at nogle aktiviteter og lejere bliver flyttet til et andet sted på havnen ligesom nogle aktiviteter vil blive opsagt. Rønne Havn har orienteret alle berørte kunder og vil i den kommende tid indgå i en tættere dialog med både naboer, kunder og lejere.  Den færdige ombygning af havnen forventes at stå klar i 2025. 

Borgermøde 1. september
Der vil blive holdt et borgermøde den 1. september, hvor alle interesserede er inviteret til at høre mere om fremtidssikringen af Rønne Havn.

rønne havn udvidelse.jpg