Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Så er der masser af gratis sommeraktiviteter for børnene

Så er der masser af gratis sommeraktiviteter for børnene

21-06-2021

Nu får de bornholmske børn og unge igen mulighed for at deltage i en lang række sjove og udfordrende aktiviteter i løbet af sommerferien. I samarbejde med øens idrætsforeninger, kulturinstitutioner, kunstnere med flereudbyder kommunen et gratis program med 75 idrætsdage og 22 kultur- og naturcamps for børn i alderen 6-17 år. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Igen i år udbyder Bornholms Regionskommune en bred vifte af sommeraktiviteter, hvor børn kan snuse til forskellige sportsgrene, møde andre børn og sammen lære mere om deres ø gennem faglige og sociale oplevelser. Aktiviteterne udbydes med stor opbakning fra øens idrætsforeninger, kultur- og naturinstitutioner, kunstnere med flere. Foreningerne har budt ind med hele 75 aktivitetsdage, mens kultur- og naturinstitutionerne bakker op med 22 kultur- og naturcamps.

Alle tilbud er gratis og finder sted i løbet af uge 26-31. Der er dog begrænsede pladser, så der er krav om tilmelding. Læs mere om de enkelte aktiviteter, og hvordan man tilmelder sig på brk.dk eller dgi.dk/bornholm

Aktiviteter lige fra strandløbe-camp i Snogebæk til forfatterskole på Hammershus
Årets sommeraktiviteter er spredt ud over hele øen, og der vil være mange oplevelser at vælge imellem. For eksempel kan børnene synge i kor, lære om natur, lege med ler, lave film, spille kroket, klatre, spille bold, skrive eventyr eller blive dyrepasser for en dag. Børnene kan vælge at tage på camps, der strækker sig over 4-5 dage eller deltage i forskellige motions- og idrætsaktiviteter fordelt på enkelte dage.

Stor tilslutning til sommeraktiviteter
Sommeraktiviteterne er blevet til på baggrund af midler afsat af Bornholms Regionskommune. Initiativet er inspireret af, at kommunen i 2020 blev tildelt midler til sommeraktiviteter fra en landsdækkende pulje som følge af COVID-19. På grund af mange positive tilbagemeldinger fra børn, deres forældre og udbydere opstod kommunens ønske om også at tilbyde sommeraktiviteter i 2021.

Formand for Job-, Udviklings- og Fritidsudvalget Erik Lund Hansen glæder sig over, at bornholmske børn og unge endnu en gang kan tilmelde sig sommeraktiviteter: "Sidste års sommeraktiviteter var jo en utrolig stor succes. Her var næsten hundrede børn hver dag aktive i sport, bevægelse og kreative camps. Vi håber, at vi kan gentage successen igen i år med dette flotte sommerprogram med aktiviteter for enhver smag."

Takket være økonomisk støtte fra TrygFonden, DGI, DGI Bornholm og Sparekassen Bornholms Fond har det været muligt at udbyde et stort og bredt udbud af gratis aktiviteter, så så mange børn som muligt har mulighed for at deltage.

Sommeraktiviteterne 2021 er koordineret af Center for Skole og Center for Natur, Miljø og Fritid i tæt samarbejde med DGI Bornholm. På onsdag vil elever i 3.-6.klasse modtage en flyer med alle tilbuddene, som også vil blive annonceret i Ugeavisen Bornholm og via skolernes intranet, Aula.