Foto af mejetærsker
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Selvforsyning med fødevarer - Nordisk projekt og webinar

Selvforsyning med fødevarer - Nordisk projekt og webinar

04-05-2022

Hvor selvforsynende er vi egentlig med fødevarer? Og kan en øget selvforsyning med fødevarer bidrage til at skabe mere bæredygtige og resiliente fødevaresystemer?

Disse spørgsmål har Bornholms Regionskommune sammen med Grønland, Island, Færøerne og Åland søgt svar på gennem et nordisk projekt om lokal fødevareproduktion og selvforsyning.

Projektet har fokuseret på at beskrive udfordringer og muligheder ved en øget selvforsyningsgrad og belyse, hvilke potentielle konsekvenser for bæredygtigheden af de lokale fødevaresystemer en øget selvforsyning kan have.  Som led i dette er der foretaget en beregning af selvforsyningsgraden og dækningsgraden med fødevarer for de fem øsamfund.

Projektet er blevet til på initiativ af Småsamfundsgruppen, som er en arbejdsgruppe under Nordisk Ministerråd. Projektet er udført af Nordregio, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Búnaðarstovan på Færøerne med finansiering fra Nordisk Ministerråd.

Rapport publiceres i dag den 4. maj

Rapporten med projektets resultater publiceres den 4. maj 2022 på Nordisk Ministerråds hjemmeside og kan læses her: "Selvforsyning af fødevarer i fem nordiske øsamfund" (norden.org)

Webinar

Resultaterne fra projektet vil endvidere blive præsenteret på et webinar den 5. maj kl. 10.30-11.30.

Deltagelse i webinaret er gratis og kan ske ved at tilmelde sig her: https://nordregio.org/events/selvforsyning-af-fodevarer-i-fem-nordiske-osamfund/

Yderligere oplysninger:

Spørgsmål kan rettes til Katrine Høst, Center for Natur, Miljø og Fritid. Katrine.hoest@brk.dk eller tlf. 56922055.