Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Skolerne lægger an til at tage imod de ældste elever

Skolerne lægger an til at tage imod de ældste elever

11-05-2020

​I torsdags gav regeringen grønt lys til, at de ældste elever kan vende tilbage til folkeskolen efter ni uger hjemme med online undervisning grundet risikoen for smittespredning af Corona-virus. Øens folkeskoler har grebet opgaven og er i fuld gang med at lægge planer for, at eleverne i 6.-10. klasse kan vende tilbage fra mandag 18. maj. Beregninger og analyser foretaget af de nationale myndigheder har vist at, det kan ske samtidig med, at vi fortsat kan undgå for stor smittespredning. Sundhedsstyrelsen har desuden vurderet, at det hidtidige afstandskrav på to meter nu kan sættes ned til en meter. Netop denne melding er skolerne glade for, da det giver langt bedre muligheder for at gøre plads til alle de store børn.

Konkrete planer på vej
Kommunens kolelederne er i samarbejde med skolernes øvrige personale gået i gang med at lægge konkrete planer for tilbagevenden af eleverne i 6.-10. klasserne, hvilket både indebærer tilretning af de fysiske rammer og tilrettelæggelse af form og indhold af undervisningen. Der vil være forskel fra skole til skole på, hvordan de løser opgaven. Nogle vil kunne have alle elever tilbage på samme tid, andre vil benytte sig af en blanding af hjemmeundervisning og fremmøde på skolen osv.

Skolechef Trine Schloss Pedersen siger:

"Endnu kender vi ikke de eksakte planer, de vil finde deres form i løbet af de kommende dage, og forældre og elever kan forvente nærmere besked sidst på ugen."

Selvom lærere og elever nu kan se frem til en skoledag ude på skolerne vil meget fortsat være anderledes, da Corona-krisen ikke er drevet over. Der skal fortsat holdes afstand, undgås kram og holdes et højt hygiejneniveau. Denne del vil eleverne også blive guidet igennem i løbet af de første dage i den kommende skoleuge.