Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder "Spærretid" forud for valg er ophævet

"Spærretid" forud for valg er ophævet

23-09-2022
En enig kommunalbestyrelse besluttede på møde 22.09.2022 at fjerne den sidste rest af den såkaldte spærretid, der satte begrænsninger for medier, politikere og medarbejdere i forbindelse med valg.

Den såkaldte spærretid forud for valg kom på initiativ af den tidligere kommunaldirektør
og blev besluttet af et flertal i den daværende kommunalbestyrelse i august sidste år.

Intentionen med spærretiden var at undgå, at medarbejdere skulle blive en del i politikernes valgkamp. Spærretiden indebar nogle begrænsninger for medier, politikere og medarbejdere blandt andet en regel om, at politikere ikke kunne medbringe gæster og/eller have følgeskab af medier/journalister under besøg på kommunens institutioner/enheder i perioden op til et valg. I en tidligere version af spærretiden var kommunaldirektøren også den eneste, der kunne udtale sig på vegne af kommunen i tiden op til et politisk valg.

I går valgte så en enig kommunalbestyrelse at bakke op om et medlemsforslag stillet af Kirstine Van Sabben fra Bornholmerlisten, som fjernede alle tidligere begrænsninger i spærretiden. Dermed er der ikke længere nogen særlige restriktioner for medarbejdere, politikere og medier i tiden op mod et valg.

Under debatten af punktet mente flere politikere, at spærretiden har skabt forvirring og utryghed blandt medarbejderne omkring, hvornår, og om hvad, de må udtale sig. Andre gav udtryk for, at reglerne er unødvendige og sender et forkert signal. Bornholms Regionskommune er en åben kommune, blev der bl.a. sagt.

Se sagen (pkt. 4) her Kommunalbestyrelsen (brk.dk)