Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Tak for bidrag til strategi for grøn mobilitet

Tak for bidrag til strategi for grøn mobilitet

14-07-2021

Arbejdet med Bornholms strategi for grøn mobilitet skrider godt frem, og et udkast til strategien er klar. Særligt udvalg om klima og bæredygtighed sender en stor tak til alle de bornholmere, der undervejs har bidraget med vigtige perspektiver og ideer til arbejdet.


I udarbejdelsen af strategien har der været dialog med borgere, erhvervsdrivende, foreninger og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der alle har givet gode bidrag. Det gælder ikke mindst i forbindelse med borgermødet, der blev afholdt i maj. På mødet diskuterede deltagerne, hvordan vi i fremtiden skal transportere os mere bæredygtigt på Bornholm. 

Grønne transportvaner
Specielt da dialogen blev taget ud i mindre grupper, kom der mange perspektiver og konkrete ideer frem. Der blev talt om elbilisme, kollektiv transport og ø-kultur. Hvordan vi skaber flere grønne transportvaner blandt borgerne på Bornholm. Det var specielt udfordringer om etablering af flere ladestandere og dertilhørende placering samt bussernes køreplaner, som mange havde på sinde at tale om. Derudover blev der vendt emner som delebilsklubber, samkørsel og cyklisme, der alle handler om, hvordan vi tænker og agerer i forhold til vores transportvaner. 

Sætter stor pris på input
Diskussionerne på borgermødet viste, at mobilitet spænder bredt. Det vil kræve en indsats fra alle bornholmere at nå målet om fossilfri transport i 2040.

Formand for udvalget, Caroline Meyer White, var meget tilfreds med afviklingen af borgermødet og siger
”I udvalget sætter vi utrolig stor pris på de input, bornholmerne har givet. Vi håber, at den endelige strategi viser, at vi har lyttet, og at bornholmerne kan se sig selv i det videre arbejde. Det er nemlig afgørende at alle engagerer sig i omstillingen af vores transport, hvis vi skal opfylde vores fælles ambitioner om at være en reel grøn ø.”

Strategien for grøn mobilitet forventes godkendt af kommunalbestyrelsen i efteråret 2021.

For yderligere spørgsmål, kontakt:
Caroline Meyer White
Formand for Særligt udvalg om klima og bæredygtighed
Mobil: 4076 1980
Mail: hojtpaastraa@gmail.comMøder med interessenter

Udover borgermøde er der afholdt møde med følgende interessenter:

Bornholmske Borgerforeningers Samvirke
Ældresagen Bornholm
Erhvervsgruppe Øst
SMVBornholm
Business Center Bornholm
Dansk Håndværk
Destination Bornholm
BOFA
Bigadan
Bornholms Bioenergi
Bornholms Energi og Forsyning
BHS Logistics
Fugato
Victor Vask
Rønne Havn
Svaneke Bryghus
Danish Crown Rønne

Om udvalget

Særligt udvalg om Klima og bæredygtighed består af:
Caroline Meyer White (formand, medlem af Alternativet på Bornholm), Søren Scouw (V), Kirsten Wendell ( S), Helle Munk Ravnborg (borgerrepræsentant), Alex Speed Kjeldsen (borgerrepræsentant), Klaus Vesløv (repræsentant for energiproducenter på Bornholm), Stine Mikkelsen (Repræsentant for erhvervslivet på Bornholm).

Læs mere om udvalget