Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Ternet Ninja sejrer stort til børnevalget 2021

Ternet Ninja sejrer stort til børnevalget 2021

17-11-2021
Børnene har stemt og vinderen er fundet. Både på Bornholm og nationalt er Ternet Ninja den helt store stemmesluger.

Knap 16.000 stemmer er afgivet, og vinderen er nu fundet. Børn over hele landet har stemt til Børnevalget 2021, og valgsejren går til Ternet Ninja med sloganet og valgløftet "Ja til sværd og Koldskål til alle!"

Valgets lokale vinder
Valgets lokale vinder her på Bornholm ligger altså helt i tråd med resten af landet. Også her blev Ternet Ninja valgets store vinder med hele 80 stemmer ud af 165 (heraf 3 ugyldige). Udover at stemme, har børnene også kunnet quizze, og her får de heldige lokale vinder direkte besked.
Demokratiet har talt, og Bornholms Folkebiblioteker takker alle børn som deltog i Børnevalget.

Et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr!
Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker- og beskytter han dem. I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd, kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn. Anders Matthesens Ternet Ninja udfolder sine kampevner og kæmper for børnene sammen med drengen Aske i to bøger, som begge er filmatiseret. Derudover findes bøgerne både som E-bøger og lydbøger, som alle er tilgængelige på landets biblioteker, samt på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo. 

Baggrund
Landets børn og unge har siden den 28. oktober kunne stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene, selv har kunne gå til valg på deres lokale børnebibliotek og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.

Børnevalget er arrangeret af Danmarks Biblioteksforening og Ballerup Bibliotekerne og afholdes i samarbejde med de danske folkebiblioteker over hele landet. Læs mere om Børnevalget på www.børnevalg.dk 

Spørgsmål: Bibliotekar Julie Blædel, tlf. 56 92 68 00.