Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Tre finalister til Årets Virksomhed er valgt

Tre finalister til Årets Virksomhed er valgt

15-06-2022
Tre virksomheder er med i finalefeltet til Årets Virksomhed 2022 Pernille Bülow, Bornholms Mosteri og Ocean Prawns er de tre virksomheder, der har gjort noget ud over det sædvanlige for andre og Bornholm, og virksomhederne er derfor med i opløbet om titlen som Årets Virksomhed 2022. Hvem der løber med titlen afgøres af en nedsat jury og selve kåringen sker torsdag den 25. august.

I maj måned havde alle bornholmere, herunder virksomheder og brancheforeninger, mulighed for at indstille en kandidat til Årets Virksomhed 2022, og det blev til i alt 20 indstillinger. Temaet i år er virksomheder der gør noget ud over det sædvanlige for andre og Bornholm. De indstillede virksomheder skal naturligvis være beliggende på Bornholm, have mindst en ansat og bør have et positivt driftsresultat.

En intern styregruppe i Bornholms Erhvervsservice har efterfølgende udvalgt 3 kandidater, som nu er nomineret til Årets Virksomhed 2022. De nominerede er Pernille Bülow, Bornholms Mosteri og Ocean Prawns, som alle bidrager til det bornholmske samfund udover hvad man kan forvente af dem.

”På Styregruppens vegne er jeg rigtig glad for det store engagement i forhold til at indstille virksomheder. Fælles for de 20 virksomheder der er blevet indstillet er, at de i deres daglige virke gør sig bemærket”, fortæller Christa Lodahl, erhvervschef og en del af styregruppen for Årets Virksomhed. ”De tre nominerede virksomheder er vidt forskellige, og det er måden, hvorpå de bidrager til samfundet også.”

”Den store interesse tyder på, at de bornholmske virksomheder er rigtig gode til at hjælpe hinanden, borgerne og samfundet som helhed og at de gerne tager et samfundsansvar. Og det er jo rigtig lovende for Bornholms fremtid,” tilføjer Jacob Trøst, Borgmester og del af Juryen, der kåret vinderen af Årets virksomhed 2022.

Årets virksomhed - en årligt tilbagevendende begivenhed
For Bornholms Erhvervsservice er Årets Virksomhed en årlig begivenhed, der giver lejlighed til at hylde øens erhvervsliv, som i høj grad er med til at holde hjulene i gang på øen, og bidrage med attraktive arbejdspladser, indtjening og ikke mindst til øens positive omdømme.

Reaktioner fra de nominerede Pernille Bülow har med sit initiativ og investering i et Julemarked på havnen i Nexø skabt stor fokus på at tiltrække turister til øen til stor glæde for mange kunsthåndværkere, fødevareproducenter, og generelt de erhvervsdrivende i byen. Med det seneste tiltag, hvor der også indføres sommermarked på havnen øges bæredygtigheden ved bl.a. at bruge de hytter, der allerede er investeret i. Det giver samtidig en række små producenter mulighed for at udstille deres produkter overfor et købedygtigt publikum til en favorabel udgift.

Pernille Bülow A/S ved Pernille Bülow, direktør:
”Vi vil gerne være med til at udvikle Bornholm sammen med andre aktører og derfor er vi også rigtig glade for at vi er med i opløbet til denne pris.”

Bornholms Mosteri har social ansvarlighed i deres DNA. De er gode til at balancere produktion og medarbejderhensyn og formår at skabe en god og meningsfuld hverdag for deres ansatte.
Mosteriet er meget hjælpsomme overfor andre virksomheder og låner gerne lagerplads og knowhow ud. Derudover er de bæredygtige ud over det sædvanlige. I samarbejde med andre fødevarevirksomheder udvikler de nye produkter af deres restprodukter for dermed at reducere spild og affald.

Bornholms Mosteri ved Nicklas Selmer Rathje, direktør siger:
”Nej, hvor dejligt. Det er skønt, når det man gør bliver bemærket. Det er meget motiverende og giver os blod på tanden for at gøre endnu mere.”

Ocean Prawns har igennem dygtigt købmandskab og risikovillighed udviklet sig til et af Bornholms flagskibe! Under dygtig ledelse samt en dybtfølt kærlighed til Bornholm har virksomheden investeret i mange Bornholmske virksomheder og projekter – mange langt fra virksomhedens kerneområder. Dette i troen på at skabe en økonomisk diversitet på Bornholm til gavn for alle øens indbyggere! Ocean Prawns har også været med til at sikre en lokal skole i Svaneke, støtter bornholmske sportstalenter, igangsætning af boligbyggeri og skaber miljø for iværksættere i form af konservesfabrikken. Alt i alt bidrager Ocean Prawns i høj grad med at sikre at Bornholm også i fremtiden er et godt sted at bo og leve til stor gavn for det bornholmske samfund.

Ocean Prawns ved Daniel Barslund, direktør siger:
”Denne nominering fortæller os jo netop, at vores investeringer og engagement på Bornholm er værdsat, og derfor er vi naturligvis meget stolte over at være med i opløbet til kåringen som årets virksomhed.”

Vinderen kåres til august
De tre nominerede må vente lidt til spændingen udløses ved et arrangement torsdag den 25. august. Inden da skal en nedsat jury bestående af Jacob Trøst, borgmester i Bornholms Regionskommune, Linda Kofoed Persson, formand for -, Bolig- og Beskæftigelsesudvalget, Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i HASLE Refractories A/S samt Katrine Paaby Joensen, direktør i Erhvervshus Hovedstaden beslutte, hvilken virksomhed, der skal løbe med titlen i 2022.

De 20 indstillede virksomheder
• SK-Stillads og Murer
• Pure Rainforest Chocolate
• Rønne Havn
• BHS Logistics
• Hotel Skovly
• Tejn Smedeforretning
• Bornholms Mosteri
• Holmer
• Møbelfabrikken
• Ocean Prawns
• Pyttegården
• Østbornholms Kutterservice
• Gudhjem Bus
• Matter – House of Craft
• Pernille Bülow
• KH Maskinfabrik
• Nexø Vodbinderi
• Sydhavnens Motorværksted
• SP Agro
• Bornholmermarked

Om Bornholms Erhvervsservice
Bag prisen står Bornholms Erhvervsservice, der samler Regionskommunen og erhvervsfremme-organisationerne Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden.


Kontakt for mere information
Christa Lodahl, Erhvervschef Business Center Bornholm
Mobil: 30 50 21 28 cl@bornholm.biz