Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Udenrigsministeren besøger Bornholm og lancerer ny grøn strategi

Udenrigsministeren besøger Bornholm og lancerer ny grøn strategi

18-02-2020

Winni Grosbøll får i dag tirsdag besøg af udenrigsminister Jeppe Kofod. Han kommer til Bornholm i forbindelse med ministerens lancering af en ny strategi for internationale investeringer.

I anledningen af besøget bliver ministeren også præsenteret for nyt projekt, hvor Nissan er international parter. Projektet hedder ACDC og lanceres til test på Bornholm. Projektet starter i år men selve testen sker dog først i 2022.

ACDC-projektet er et samarbejde mellem Nissan, Vestas, DTU, Circle Consult og Bornholms Energi- og Forsyning. Projektet har blandt andet til formål at udvikle en ny teknologi til ladestandere, der skal hjælpe med effektivt at styre opladningen af elbiler. Projektet understøtter samtidig en smart integration af elbiler, der kan fortrænge CO2 i transportsektoren, og som skal sikre, at elbiler kan understøtte øget brug af vedvarende energi. 

Bornholms Regionskommunes politiske målsætninger om den grønne omstilling er en central årsag til den internationale opmærksomhed. Bornholms Energi- og Forsyning er partnere i projektet, da det er i deres system, at projektets resultater skal testes.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

'ACDC-projektet er et godt eksempel på, hvad vi vil med den nye strategi. Det har potentialet til at øge produktivitet og innovation i dansk erhvervsliv, det kan understøtte og accelerere den grønne omstilling, og det fremmer vækst og udvikling i hele Danmark. Projektet viser også, at succesfuld tiltrækning af udenlandske investeringer afhænger af et tæt samspil mellem Invest in Denmark samt kommuner, vidensinstitutioner og andre lokale aktører.'

ACDC-projektet er kommet til Bornholm i et samarbejde mellem Invest in Denmark, Copenhagen Capacity, Bornholms Regionskommune og Bornholms Energi- og Forsyning.