Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Uge 38 er hygiejneuge: Hjælp os alle med at tjekke op på Coronavanerne

Uge 38 er hygiejneuge: Hjælp os alle med at tjekke op på Coronavanerne

11-09-2020

I næste uge stilles der over hele landet skarpt på, hvad vi kan opnå gennem god hygiejne. På Bornholm er Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune gået sammen for genopfriske de gode hygiejne-vaner fra begyndelsen af Corona-krisen.  Gennem en høj hygiejne i hjemmet, på arbejde, på uddannelsessteder, hospitaler, på plejehjem, i kantinen, i den offentlige transport, supermarkeder og hvor vi ellers færdes mange mennesker sammen, har vi bedre muligheder for at holde virus - herunder Corona - på afstand.

Vi kan på den måde lettere holde os raske. Det blev vi ekstra opmærksomme på i det tidlige forår, da Corona-krisen brød ud. Og vi blev ret gode til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, når det gælder hygiejne.

Det sidste halve år har vi sprittet af og holdt afstand, men måske kan det være fristende at slække lidt på hygiejnen i det lange løb. Men samtidig ser vi smittetallet stige. Derfor vil Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune gerne slå et slag for, at vi bornholmere fortsætter vores gode hygiejnevaner både for at holde Corona-smitten nede – men også for at holde alle mulige andre smitsomme virussygdomme på afstand.

Krammer du i smug?
I uge 38 deler vi postkort ud på øens institutioner og steder, hvor vi opholder os mange ad gangen. Formålet er at skabe dialog og refleksion over vores Coronavaner. På postkortene quizzer vi og opfordrer alle til at tænke over, om de har droslet lidt ned på Coronavanerne.  Nogle af os er måske begyndt at give hånd i ny og næ, slække lidt på spritteriet eller kramme i smug. På den måde vil vi genopfriske de gode råd og gøre en indsats for, at Bornholms hidtil flotte indsats fortsætter. Og der er selvfølgelige præmier på spil.

Tag ansvar, tænk dig om- og hold fast!
Vi håber, at I har lyst til at være med til at sætte lup på vores Coronavaner. Selvfølgelig med humor og selvironi. For ingen er perfekte, men de fleste af os kan blive bedre til at forbedre hygiejnen.

Hvordan går det med at vaske/spritte hænder ofte? Nyse og hoste i ærmet? Holde fysisk afstand og bede andre om at tage hensyn? Gøre rent jævnligt? Undgå at kramme, give kindkys eller hånd?

Har I lyst til at høre bornholmerne om, hvordan de forholder sig til hygiejnerådene, og om de er begyndt at slække lidt på dem i ny og næ? Vi har flere bud på interviewmuligheder og stiller gerne op med vores fagfolk, der kan fortælle mere- og evt. vise, hvordan en halvhjertet håndvask røber sig ud under ultraviolet lys.

Ny coronavirus smitter på to måder:
Dråbesmitte, hvis du er tæt på en person, der nyser. Så kan dråberne optages i dine slimhinder. Derfor skal vi huske at holde afstand.

Kontaktsmitte, hvis du rører ved noget, der har virus på sig og derefter rører ved dine øjne, næse eller mund. Derfor skal vi huske at vaske hænder og spritte af.

God fornøjelse med at stille skarpt på dine og dine nærmestes Coronavaner i næste uge.

bornholms hospital.jpgbrk logo.jpg