Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Ungerådet inviterer til stormøde

Ungerådet inviterer til stormøde

15-02-2022

Invitation til alle unge mellem 15 - 25 år

Alle unge mellem 15- og 25 år på Bornholm inviteres til Stormøde i Bornholms Ungeråd tors-dag den 24. februar 2022 kl. 18.30 i salen på Musikskolen i Rønne. Her kan unge møde andre unge, være med til fællesspisning og høre noget god jazz fra et lokalt ungt band. Men der skal også drøftes vigtige emner; blandt andet et kommende ungdomshus og seksualundervisning. Så mød op og vær med til at påvirke, hvad Ungerådet skal kæmpe for.

Bornholm fik i december 2021 et Ungeråd. I Ungerådet har de unge mulighed for at påvirke ungelivet på Bornholm og kan selv lave events og arrangementer for unge. Ungerådet er også de unges talerør til politikerne på Bornholm.

Det er på Ungerådets Stormøder, der træffes beslutninger om, hvad det er, Ungerådet skal kæmpe for. Derfor opfordres alle unge mellem 15 og 25 år på Bornholm til at komme til stormøde:

Torsdag den 24. februar kl. 18.30 i salen på Musikskolen i Rønne (bag Musikhuzet)

Aftenen byder på fællesspisning og et ungt lokalt jazzband underholder. Det er gratis at deltage, men du skal melde dig til på Ungerådets facebookside: ”Bornholms Ungeråd”. Her ligger begivenheden ”Stormøde i Ungerådet på Musikskolen”, som du kan tilmelde dig senest den 20. februar.

Formand for Ungerådet, Niklas Stenbye, håber på, at mange unge vil komme til stormødet og påvirke ungelivet på Bornholm:

”Det er på stormøderne linjen for Ungerådets arbejde lægges: hvad er det for arrangemen-ter vi skal lave? Hvilke emner er vigtige for de unge? Og hvad skal vi bringer videre til vores politikere? Det kan du være med til at bestemme, hvis du kommer til stormødet.”

Ungehus og seksualundervisning på dagsordenen
På stormødet vil der blandt andet være fokus på et kommende ungdomshus på Bornholm. Tovholder for Ungerådets arbejdsgruppe om ungdomshus, Sebastian Larvad, fortæller:

”På Ungerådets opstartsmøde i december var det et klart ønske, at de unge på Bornholm får et ungdomshus. Et ungdomshus hvor unge kan mødes og føle, at de hører til. Et sted hvor man kan mødes om alt fra fællesspisning, spilaftener, koncerter eller kreative værksteder. Politikerne har lagt op til at skabe et ungdomshus på Remissen i Rønne. På stormødet vil vi gerne høre de unge om, hvad de godt kunne tænke sig at lave i et ungdomshus. Hvad er det et ungdomshus skal kunne?”

Også seksualundervisning kommer på dagsordenen, når de unge mødes til stormøde. Tovholder for Ungerådets arbejdsgruppe om Ligestilling og seksualundervisning, Maja Fick, fortæller:

"Vi vil rigtig gerne tale med de unge om, hvordan de oplever seksualundervisningen på Bornholm? Er den som den skal være? Eller trænger seksualundervisningen til at få en højere prioritet? Og hvad kan der gøres? Det vil vi gerne høre de unge om. På stormødet fortæller alle Ungerådets arbejdsgrupper, hvad de arbejder på og det er muligt at være med i disse arbejdsgrupper eller oprette nye, hvis der er bestemte emner, du brænder for."

Hvis du har emner, du gerne vil have drøftet i Ungerådet, så kan du skrive til ungeraad@brk.dk

Alle unge kan være med i Ungerådet

Alle unge mellem 15 og 25 kan gratis være med i Ungerådet. Hvis man ønsker at være medlem og løbende høre om aktiviteter i Bornholms Ungeråd, så kan du melde dig til på ungeraad@brk.dk.

Yderligere oplysninger:
For yderligere oplysninger kan du kontakte formand for Ungerådet, Niklas Stenbye, på telefon 29 85 29 67.

Du kan også kontakte tovholder for arbejdsgruppen om Ungdomshus, Sebastian Larvad på telefon 81 73 78 74 eller kontakte tovholder for arbejdsgruppen om Ligestilling og seksualitet, Maja Fick, på telefon 23 28 73 34.

For generel information om Bornholms Ungeråd kan specialkonsulent fra Bornholms Regionskommune Gitte Hvidkær Marschner kontaktes på 21 74 41 69.