Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Vigtig opklaring: Ingen generel kritik af vores lærere og skoleledere

Vigtig opklaring: Ingen generel kritik af vores lærere og skoleledere

26-03-2020

I går fremstod det i TV 2 Bornholm som om, at Krisestaben for Bornholm var fremkommet med generelle kritikpunkter af øens lærere. Det er ikke tilfældet. Krisestaben viderebragte bekymringer og kritikpunkter fra forældre/borgere for at få skolelederne til at tage hånd om dem i en svær situation. Det er der allerede blevet gjort.

Det har været fremstillet som om, at Krisestaben Bornholm havde fremsat syv generelle kritikpunkter af øens lærere og skoleledere. Det korrekte er, at Krisestaben holdt møde med Skolechef, Trine Schloss for at videregive bekymringer og kritikpunkter, som indkom allerede tidligt i corona-krisen fra forældre/borgere. Der har på intet tidspunkt været udtrykt en generel kritik eller mistillid til lærerne på Bornholm. 

Formand for Krisestaben Winni Grosbøll har i går på sin Facebook skrevet følgende:

"Jeg sidder selv i krisestaben, og genkender ikke kritik fra Krisestaben, men en stor opmærksomhed på om vi rammer alle elever også de, som ikke kommer fra hjem, hvor man kan hjælpe med undervisningen, måske ikke bruger aula. Og en stor opmærksomhed på hvordan man sikrer, at børnene i en tid hvor de går hjemme for dem selv føler fællesskabet og tilknytningen til klassen."

Skolechef Trine Schloss siger:

"Det er meget ærgerligt, at det er blevet forstået som om, at der skulle være en generel utilfredshed med skoleledernes/lærernes indsats under corona-krisen – det er der ingenlunde. Der er blevet handlet hurtigt ude omkring på skolerne, og der er rigtigt meget, som er lykkedes endda rigtigt godt for os med god hjælp fra forældrene. Derfor skal der også herfra lyde en stor tak og ros til både skoleledere og lærere, som på meget kort tid har skullet omstille sig. Det er en alvorlig situation, når vores børn ikke kan komme i skole, som de plejer – og vi skal have et sikkerhedsnet, der sørger for at ingen af vores børn og familier kommer i klemme, nu hvor hverdagen er så meget anderledes. Vi har øget opmærksomheden på de sårbare punkter og er i fuld gang med at lukke eventuelle huller".

Formand for Bornholms Lærerforening, Christian Faurholdt Jeppesen er glad for, at der er kommet en opklaring af situationen, og han siger:

"Jeg er glad for at få en opklaring – jeg kunne heller ikke genkende, at der skulle være tale om en generel utilfredshed med øens skoleledere og lærere. Jeg har fået mange fornemme tilbagemeldinger, og jeg er helt klar over, hvor stor en indsats der bliver ydet ude på skolerne også i denne tid. Jeg deler dog fuldstændig indstillingen til, at vi skal være ekstra opmærksomme på, ikke at tabe nogen på gulvet i denne tid, hvor hverdagen er så anderledes. "

I øvrigt lyder der en opfordring til alle forældre til elever i folkeskolen om at tage kontakt med deres skole, hvis de oplever vanskeligheder med at få den hjemlige undervisning til at fungere.