Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Vintertid: Husk de gode hygiejneråd og begræns smitte

Vintertid: Husk de gode hygiejneråd og begræns smitte

21-11-2022

Vinteren er hos os og med den følger også virussygdomme som influenza og covid-19 (Corona). Derfor er det fortsat vigtigt, at vi genopfrisker de gode hygiejneråd, så vi sammen kan komme stærkt gennem vinteren.

Med vinteren følger en øget risiko for at blive smittet med virussygdomme som influenza og covid-19. Heldigvis er der meget, vi selv kan gøre for at mindske risikoen for at blive lagt ned af feber, ømme muskler, hoste og snottede næser – og er vi blevet smittet, kan vi gøre vores til at undgå at smitte andre. 

Kommunens sundhedschef, Iben Kyhn Riis sender en opfordring til alle på Bornholm om at genopfriske de gode hygiejneråd som lå på rygraden af de fleste af os i tiden, da Corona var en samfunds kritisk sygdom.

Sundhedschefen, Iben Kyhn Riis siger:
"Vi går heldigvis ind i en vinterperiode, der ser ud til at blive uden restriktioner som f.eks. brug af mundbind og nedlukninger. Så det er vaccinationer og smitteforebyggelse, der skal hjælpe os godt igennem vinteren uden for meget sygdom. Derfor er der ekstra god grund til, at vi husker de gode vaner, som f.eks. at vaske eller spritte hænder, hoste/nyse i ærmet, lufte ud og blive hjemme når vi er syge. Jeg sender derfor en opfordring til alle på Bornholm om, at vise hensyn og i dagligdagen praktisere de gode hygiejneråd. På den måde kan vi alle komme stærkere gennem vinteren."

Hygiejnerådene fra Sundhedsstyrelsen lyder

  • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom.
  • Vask hænder, eller brug håndsprit.
  • Gør rent, særligt overflader, som mange rører ved.
  • Luft ud, og skab gennemtræk.
  • Host og nys i ærmet.

    hygiejneråd luft ud.jpghygiejneråd nys i ærmet.jpghygiejneråd vask hænder.jpg