Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholm Craft Weeks vender tilbage

Bornholm Craft Weeks vender tilbage

07-06-2024
​10 dage med kunsthåndværk i særklasse vender tilbage, når Bornholm Craft Weeks løber af stablen fra 6.-15. september. Programmet er nu klar.

Oplev Bornholms professionelle kunsthåndværkerscene folde sig ud, når Bornholm Craft Weeks med over 40 aktiviteter henover 10 dage i september viser verden, hvorfor øen har fået titel som World Craft Region. Maker’s Island står bag festivalen som lanceres i tæt samarbejde med Destination Bornholm.​

Stort program med unikke oplevelser er klart
Kåring af årets kunsthåndværk, udstillinger, workshops og særlige tilbud til børn og unge
Bornholm Craft Weeks åbner med kåring af årets publikumsvalgte kunsthåndværk fredag den 6. september på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle, og derfra står de unikke oplevelser i kø. Programmet byder på udstillingsåbninger, åbne værksteder og butikker øen rundt. Der er mulighed for selv at få fingre i materialerne og arbejde med ler, glasur, porcelæn og mosaik i workshops guidet af dygtige lokale kunsthåndværkere. I år er der et særligt fokus på workshops til børn og unge, hvor børn kan melde sig til at komme på workshops i værksteder og sammen med kunsthåndværkere lave kunstrelieffer, sandstøbning, lære pølseteknik, lave sin egen (slik)skål og modellere efter levende dyr. Vil du have unikt kunsthåndværk med hjem fra de mange spændende værksteder, gallerier og butikker, er der også rig mulighed for at finde unikke værker og lækre brugsting.

Morten Riis, forperson for Maker’s Island Bornholm siger:
”Der er god grund til at være stolt af de bornholmske kunsthåndværkere. Bornholm er kendt langt uden for øens og landets grænser for sine mange dygtige kunsthåndværkere; det vidner den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region om. Jeg håber meget, at både bornholmere og øens besøgende benytter de mere end 40 aktiviteter til at besøge øens kunsthåndværkere, opleve udstillinger, deltage i workshops og events, og at de bliver inspireret af den kreativitet og kvalitet som præger den bornholmske kunsthåndværkerscene”.

Årets højdepunkter: europæisk keramik triennale, drejekonkurrence og kunsthåndværkerbanko
​I år er et stort keramik-år. Den europæiske keramik triennale European Ceramic Context åbner to store udstillinger med værker og projekter der viser eksempler på bæredygtig keramisk praksis. Udstillingerne vises på Bornholms Center for Kunsthåndværk i Hasle og Hjorths Fabrik i Rønne fra den 14. september. Bornholms Mesterskaber i drejning afholdes på Det Kongelige Akademi i Nexø fredag den 13. september. Her kan publikum opleve de dygtige keramikere konkurrere i præcision og hurtighed ved drejeskiven. Og så er der naturligvis også igen i år billetter til det meget populære Kunsthåndværker-banko på Søllings Bodega i Svaneke som arrangeres af Arts and Crafts Association Bornholm.

Konkurrencen Årets Kunsthåndværk skydes i gang allerede i juni
Bornholm Craft Weeks foregår i september, men allerede den 16. juni lanceres konkurrencen om årets kunsthåndværk, Bornholm Craft Weeks Object 2025, på Bornholms Center for Kunsthåndværk. Her kan publikum frem til 6. september stemme på de 10 udstillede værker i konkurrencen. Alle værker er unikke og skabt specifikt til konkurrencen. Vinderen kåres den 6. september i forbindelse med åbningen af Craft Weeks.

Se programmet for Bornholm Craft Weeks online Bornholm Craft Weeks 2024 | Maker's Island Bornholm

Det trykte program for Craft Weeks udkommer 1. juli, og kan hentes hos øens kunsthåndværkere, på turistinformationen og i butikker, på museer og udstillingssteder øen rundt.

Følg os 
Bornholm Craft Weeks på Makers Island Bornholm Facebook og Instagram Maker’s Island Bornholm (@makers_island_bornholm) • Instagram-billeder og -videoer

Bornholm Craft Weeks er støttet af Bornholms Regionskommune, Destination Bornholm, Hjorths Museum, Arts and Crafts Association Bornholm, Bornholms Center for Kunsthåndværk, Det Kongelige Akademi i Nexø, Business Center Bornholm, Sparekassen Bornholms Fond, LAG-Bornholm og Cerama.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Center for Kunsthåndværk, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.Kontakt

Sekretariatsleder for Maker's Island Bornholm

Dorthe Møller Paulsen
Mobil 20 43 63 75

Mail: dorthe.paulsen@brk.dk