Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholmsk delegation på tur i Skive

Bornholmsk delegation på tur i Skive

16-01-2023

​BRK og bornholmsk erhvervsliv er i dag på studietur til Skive kommune og den grønne industripark, Greenlab Skive.

Borgmester, kommunalbestyrelse og repræsentanter fra det bornholmske erhvervsliv er i dag  på studietur i Skive. Her besøger de Greenlab Skive, en grøn erhvervspark, der kan tjene til inspiration for Bornholm i forbindelse med Energiø Bornholm-planerne.

På studieturen skal delegationen først mødes med Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard og kommunaldirektør Thomas Lindberg for at høre om deres erfaring med kommunens rolle i den type store nytænkende projekter.

En cirkulær industri
De bornholmske gæster skal dertil på en rundvisning i Greenlab Skive-parken og besøge virksomheder, der arbejder med grøn energi på forskellige måder. Greenlab Skive er en cirkulær industripark, hvor flere virksomheder i samspil med hinanden afprøver, hvordan miljøvenlige energiformer kan udnyttes, lagres og genbruges. Parken er den første af sin slags i verden, og den giver mulighed for at teste og udvikle nye teknologier inden for sol, vind, brint og gas.

Succesen i Skive bygger på etableringen af en grøn erhvervspark, der muliggør grønne industrier og grønne arbejdspladser. Greenlab Skive er derfor ikke ’blot’ et udlæg af et areal, men en ramme for samarbejde, der muliggør investeringer og jobs. Målet med turen er derfor at indhente erfaringer og få en god dialog om, hvordan man som lokalsamfund kan gribe de muligheder, der opstår i forbindelse med den grønne omstilling.

Borgmester Jacob Trøst siger:
”Bornholm står over for den største anlægsinvestering på land nogensinde, og vi skal gøre hvad vi kan, for at gribe den chance for udvikling, arbejdspladser og uddannelser, der ligger lige foran os. Jeg glæder mig derfor til at høre, hvordan Skive Kommune sammen med virksomheder har arbejdet for at bane vejen for en grøn erhvervspark som Greenlab Skive. Det har krævet innovative partnere, investeringsparathed og et godt og tillidsfuldt samarbejde partnere imellem. Det oplever jeg også, at der er på Bornholm, så jeg tror vi har gode forudsætninger for at skabe en succes.” 

Konstitueret direktør i Bornholms erhvervsfyrtårn Baltic Energy Island, Søren Møller Christensen udtaler:
”Jeg glæder mig til sammen med kommunalpolitikere og repræsentanter fra erhvervslivet at besøge og blive inspireret af Greenlab Skive. Greenlab Skive er måske det bedste danske eksempel på, hvordan man kan skabe grønne arbejdspladser ud af vedvarende energi. Skal vi lykkes med at bruge energiøen som løftestang for Bornholms grønne udvikling, skal vi lære af andre, som succesfuldt har gjort noget lignende før.”

Bred bornholmsk deltagelse Ud over borgmester, kommunaldirektør og 10 politikere fra kommunalbestyrelsen, deltager repræsentanter fra Dansk Industri Bornholm, BEOF, DTU, Bornholms Landbrug & Fødevarer, Tekniq, SMV Bornholm, Offshore Center Bornholm, Business Center Bornholm, Center for Regional og Turismeforskning samt Rønne Havn.

Turen er arrangeret af Bornholms Regionskommune og Baltic Energy Island med støtte fra EU's REACH Midler via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Greenlab Skive 2.jpg