Bornholm
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Budget 2022 - forslag sendes i høring

Budget 2022 - forslag sendes i høring

28-06-2021

​I dag sendes de samlede spareforslag, anlægsforslag og udvidelsesforslag til budget 2022 i høring. Materialet består af en oversigt over de forskellige forslag samt mere detaljerede beskrivelser af de enkelte forslag. 

Rammen for Bornholms Regionskommunes budget 2022

Den 8. april besluttede Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget, at der skulle udarbejdes spareforslag for de enkelte udvalg for samlet 40 mio. kr. Besparelsesforslag som kan indgå i de politiske prioriteringer til et færdigt budget for 2022. Det er disse forslag, der sammen med anlægsforslag og udvidelsesforslag bliver sendt i høring og til kommentering.

Præcist hvor meget, der bliver behov for at spare, er endnu ikke endeligt opgjort. Regeringen og Kommunernes Landsforening blev den 8. juni 2021 enige om rammerne for økonomien for 2022.
Aftalen indeholder en række emner som velfærd og grøn omstilling, men der mangler endnu de konkrete tal før, vi kender den endelige betydning af aftalen for Bornholms Regionskommune.

Inddragelse og høring i forbindelse med budgetlægning
Kommunalbestyrelsen sender de forskellige forslag i høring hos de høringsberettigede parter ligesom kommunens hovedMEDudvalg og centre ligeledes er indbudt til at kommentere på forslagene forud for kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger. Dette bliver gjort for at kvalificere og nuancere kommunalbestyrelsens beslutningsgrundlag bedst muligt.

Materialet ligger på kommunens hjemmeside.

Forslagene er i høring frem til den 13. august 2021. Høringssvarene vil indgå i materialet til kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger den 1.-2. september 2021.