Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Børnehuset Svanereden er klar til at tage imod børnene med helt ny legeplads

Børnehuset Svanereden er klar til at tage imod børnene med helt ny legeplads

28-03-2023

Processen med at sammenlægge specialbørnehaven Mælkebøtten og Svaneke Børnehus er nu i mål. Den nye fælles institution, Svanereden er klar til at tage imod børnene, som også kan se frem til at indtage en nyanlagt legeplads med eget sørøverskib og en lille landsby.

Når børnene fra specialbørnehaven Mælkebøtten og Svaneke Børnehus i morgen flytter ind i deres nye, fælles institution med navnet Børnehuset Svanereden er det blandt andet til en helt ny køkkenbygning, et soveområde til vuggestuebørnene og forskellige andre ombygninger. Men der møder også børnene en helt nyanlagt legeplads med blandt andet eget sørøverskib og en lille landsby nede i institutionens skovområde, som bare venter på at blive beboet af børnene. En legeplads som er blevet til bl.a. med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond. 

Legepladsen, og økonomien bag den, er kommet til i de to år, som Børnehuset Svanereden har været undervejs. Faglig pædagogisk leder Lisbeth Teilmann Dahl, fortæller: 

"Vi drømte om, at vores nye fælles institution også skulle have en helt ny legeplads, der kunne samle børnene og give dem gode muligheder for at lege i fællesskab i spændende og kreative udendørs omgivelser uanset handicap. Det lykkedes os ad flere omgange at skaffe økonomi til at indfri drømmen, og derfor sender vi også i dag en taknemmelig hilsen til de mange bidragydere, der kunne se ideen med legepladsen og har været med til at finansiere den". 

Hovedparten af finansieringen til legepladsens samlede udgift på 1,4 mio. kr. kommer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har støttet legepladsprojektet med 800.000 kr. 

"Vi har fået etableret flere forskellige legepladsmiljøer fordelt på hele vores matrikel, så børnene hver dag kan lade sig inspirere til ny leg. Vi glæder os utroligt meget til at tage imod børnene og se, hvordan de tager imod de nye omgivelser," siger Lisbeth Teilmann Dahl.

Børnehuset Svanereden sender en meget stor tak til Den A.P. Møllerske Støttefond og til de andre bidragydere, som også har støttet. De øvrige midler er kommet fra Wilhelm Philip Stiftelsen, Elsass Fonden, More Play Puljen, Brd. E., S. og A. Larsens Legat samt fra Bornholms Regionskommune. 

Fakta:

  • Sammenlægningen af Svaneke Børnehus og Mælkebøtten blev politisk besluttet i februar 2021.
  • Firmaet Kompan har tegnet og opført legepladsen.
  • I forbindelse med sammenlægningen er der opført en ny køkkenbygning, et soveområde til vuggestuebørnene samt lavet forskellige ombygninger.
  • Ledelse. Faglig pædagogisk leder Lisbeth T. Dahl har siden september 2022 været leder af de to dagtilbud og er nu leder af det nye Dagtilbud Børnehuset Svanereden.
skib (002).jpglandsby (002).jpg