Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Corona: Aftale sikrer mulighed for transport som patient, hvis man bliver smittet under besøg

Corona: Aftale sikrer mulighed for transport som patient, hvis man bliver smittet under besøg

17-03-2021

Nu behøver man ikke være nervøs for at strande på Bornholm eller ovre, hvis man skulle blive smittet med Corona. Det er nu muligt at blive fragtet hjem som patient til sit hjem og selvisolation.

Det er i øjeblikket kun muligt at krydse Sverige, tage færgen til og fra Bornholm fra Køge eller flyet til og fra Bornholm, hvis man kan fremvise en negativ Coronatest. Det har rejst spørgsmålet om, hvad man gør, hvis man enten er gæst på Bornholm og bliver smittet – eller omvendt, at man bor på Bornholm og bliver smittet, imens man er ovre -  og ikke selv har mulighed for at isolere sig. Hidtil har løsningen været, at man skal isolere sig på stedet, hvor man strander – eventuelt med hjælp fra den kommune, man strander i.

Denne løsning er ikke optimal i Bornholms tilfælde, da det kan skabe usikkerhed, når man skal beslutte sig for at besøge Bornholm – eller forlade øen. Og der har slet ikke været en løsning for fx efterskoleelever og andre under 18 år, som ikke må blive isoleret af kommunen uden at være i følge med en voksen. Derfor har der siden Bornholm åbnede mere op for to uger siden været arbejdet på at finde en løsning. Det er nu er lykkedes. Borgmester Thomas Thors siger:

"Her kort tid før påsken er det en lettelse og en glædelig nyhed, at der er fundet en løsning for borgere, der ikke er i stand til at isolere sig selv hjemme. Gæster, der skulle være uheldige at blive smittet med Corona under deres ophold på Bornholm, er nu sikret mulighed for at blive transporteret hjem, hvis de ikke på anden måde kan isolere sig selv. Vi ved, at udsigten til at strande her eller ovre kan have afholdt nogen fra at booke en tur eller ferie – og det har skabt usikkerhed blandt fx efterskoleelever. Den barriere er vi nu udover med denne løsning. Samtidig er bornholmerne sikret mulighed for at komme hjem i selvisolation, hvis de skulle blive smittet ovre, og ikke er i stand til at finde en løsning selv."

For gæster på øen
Skulle man være uheldig at komme i situationen, at man som gæst på Bornholm bliver smittet med Corona og ikke selv kan sørge for selvisolation, skal man kontakte kommunen. Oplysningerne fremgår af brk.dk og opdateres løbende: https://www.brk.dk/Borger/sundhedsygdom/Sider/Coronavirus.aspx

For herboende
Hvis man har hjemadresse på Bornholm, strander ovre grundet smitte med Corona og ikke selv kan sørge for selvisolation, skal man i første omgang kontakte den kommune, man befinder sig i for øjeblikkelig isolation og derpå kontakte Bornholms Regionskommune.