Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Familieplejen lægger an til nye plejefamilier

Familieplejen lægger an til nye plejefamilier

29-03-2021

Der er behov for flere, nye pleje- og aflastningsfamilier på Bornholm, som kan bidrage med tryghed, omsorg og hjerterum i et stabilt hjem.

Bornholms Regionskommune står i de kommende år over for et generationsskifte blandt flere, af de nuværende 60 trofaste og dygtige plejefamilier. Derfor sætter kommunens Center for Børn og Familie allerede nu ind med et forøget fokus, der skal sikre en kontinuerlig rekruttering af kompetente plejefamilier, som har lyst til at være med til at gøre en forskel for bornholmske børn i udsatte positioner.

Centerchef i Børn og Familie, Ann Rubæk-Nielsen siger:
"Vi vil gerne have at vores børn og unge kan blive her på vores ø, også når de har brug for en plejefamilie. Børn der bliver anbragt i plejefamilie har ofte oplevet svigt og levet under meget belastende forhold, og de har derfor brug for omsorg, stabilitet og støtte i langt højere grad end andre børn. Derfor leder vi også efter flere dygtige og kompetente familier med plads og overskud, så vi også i fremtiden kan tilbyde det til børnene."

En plejefamilie er kort fortalt en familie, som har overskud og hjerterum til at åbne sit hjem for et barn, der af den ene eller anden grund ikke kan bo hos sine egne forældre - eller har brug for aflastning en weekend eller to om måneden. Børnene har brug for at vokse op i trygge og stabile rammer, med adgang til omsorgsfulde voksne, som de kan knytte sig til, og som er med til at skabe et stabilt miljø omkring dets udvikling. Nogle børn kan også have brug for aflastning fra eget hjem for at få nye oplevelser eller et pusterum. Der kan også være tale om børn med fysiske eller psykiske udfordringer, hvor forældrene har brug for en pause, så de kan lade batterierne op og igen bliver klar til at tage sig af deres barn.

Ønsket om at gøre en forskel driver værket for plejefamilierne
For mange pleje- og aflastningsfamilier er drivkraften et stort ønske om at gøre en forskel for et udsat barn. Mange plejefamilier fortæller også om, at det er glæden ved at se et barn komme i trivsel og udvikle sig, der spiller en væsentlig rolle for dem.

Plejemor Linda Jensen siger:
"Det er et givende job at være plejefamilie. Man lærer meget om sig selv og om andre måder at leve på, både på godt og ondt, når man tager andre familier ind under sine vinger. Vi gjorde det fordi, vi havde overskud til at kunne give et barn kærlighed, omsorg og en struktureret hverdag."

For at blive pleje- og aflastningsfamilier skal man have en formel godkendelse og gennemføre en kort grunduddannelse. Informationsmøde for alle der er interesserede

Informationsmøde
Bornholms Regionskommune inviterer alle, der kan tænke sig at høre mere om at blive pleje- eller aflastningsfamilie til et uforpligtende informationsmøde i Kommunalbestyrelsessalen Landemærket Rønne, onsdag den 14. april kl. 16.00 til 18.00.

Her vil man møde:

  • Iben Olsen, leder Familieplejeteamet Bornholms Regionskommune.
  • Pia Eriksen, sektionsleder Plejefamilier Socialtilsyn Hovedstaden.
  • Anne Blum og Else Juhler, tilsynskonsulenter Plejefamilier Socialtilsyn Hovedstaden.
  • Ninni Vesth, Michala Spengler Carlsen og Annette Nielsen, familieplejekonsulenter Bornholms Regionskommune.
  • Kristian Johannesen, faglig konsulent Bornholms Regionskommune.
  • Tanya Christine Sørensen, leder af Specialteamet Myndighed og Tilsyn, Bornholms Regionskommune.
  • Repræsentanter fra nuværende bornholmske plejefamilier.

Af hensyn til forplejning og Covid-19 restriktioner beder kommunen om at interesserede borgere tilmelder sig til mødet senest mandag den 12. april. Det gør man ved at skrive en mail til leder af Familieplejeteamet:
Iben Olsen, iben.olsen@brk.dk

Læs mere
Man kan læse mere om det at blive pleje- eller aflastningsfamilie på Børn og Families hjemmeside Klik her

Socialtilsynet godkender pleje- og aflastningsfamilier – læs eventuelt mere her Klik her

Yderligere information:
Ann Rubæk-Nielsen, chef for Børn og Familie Bornholms Regionskommune mobil: 30 18 17 81.
Iben Olsen, leder af Familieplejeteamet mobil: 51 59 07 53.