Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Infoavis om grøn el på vej til alle husstande

Infoavis om grøn el på vej til alle husstande

01-03-2019

Lørdag 2. marts modtager alle Bornholms husstande en fire siders infoavis fra Regionskommunen. Avisen er en del af Bornholms Tidende, som netop i morgen omdeles gratis til alle husstande. Infoavisen er placeret i midten af Tidende og til at tage ud. Den handler om muligheder og konsekvenser ved at blive selvforsynende med grøn el.

Avisen udkommer efter ønske fra Klima- og Bæredygtighedsudvalget som opfordrer alle borgere på øen til, at vi sætter os ind i, hvordan vi i fremtiden bliver forsynet med grøn el på øen. Siden 2008 har Bornholm nemlig haft et mål om, at vi i 2025 og i tiden fremefter skal være selvforsynende med grøn el.

I året der er gået har udvalget undersøgt mulighederne for, at vi kan få grøn strøm uden at opstille nye vindmøller, da der har været modstand mod dette. En rapport fra konsulentfirmaet NIRAS, som har hjulpet Klima og Bæredygtighedsudvalget med deres undersøgelser, peger dog på, at Bornholm er nødsaget til at opstille nye vindmøller, hvis vi skal leve op til målet om at være selvforsynende med grøn el også efter 2025.

Klima og Bæredygtighedsudvalget håber, at alle på øen vil tage godt i mod infoavisen og bruge lidt tid på at sætte sig ind i hvilke muligheder og konsekvenser, vi ser ind i. I maj måned skal udvalget behandle spørgsmålet om, hvordan vi når i mål - eller ændrer målet. Og i juni måned forventes det, at der bliver truffet en beslutning på kommunalbestyrelsens møde.

Åbent debatmøde for alle på Campus Bornholm
Onsdag 27. marts kl. 17.00-19.30 er alle bornholmere desuden inviteret til åbent debatmøde om emnet på Campus Bornholm i Rønne. Her vil en række eksperter klæde os yderligere på og give os mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål.

Hvis du er mere nysgerrig på emnet, kan du læse mere her og finde gode link til relevante hjemmesider