Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nye tider for BAT og BATs kunder

Nye tider for BAT og BATs kunder

27-01-2021

Den sidste dag i januar bliver en skæringsdato for BAT og busselskabets kunder. En helt ny helårs køreplan træder i kraft, og skiltningen ved alle stoppesteder bliver skiftet fra QR koder til rigtige køreplaner. Samtidig får de fleste af BATs busser ny udkørselsplads med helt nye faciliteter.

BATs kunder kan nu se frem til flere fornyelser, som forhåbentlig vil gøre det til en endnu bedre oplevelse at være kunde hos selskabet. Ændringerne træder i kraft fra og med søndag den 31. januar. Denne dag træder en helt ny køreplan i kraft, som indeholder flere markante ændringer. Samtidig påbegynder BAT også en udskiftning af de nuværende QR koder på standerne med rigtige køreplaner. Og for de fleste busser og chauffører betyder det et farvel til den gamle udkørselsplads overfor Remisen i Rønne og goddag til helt nye faciliteter på Industrivej i Rønne.

Trafikchef Kim Kock-Hansen siger: 

"Vi tager hul på det nye år med en række fornyelser, som vi håber vil falde i kundernes smag. Mest markant er, at vi lægger om til en helårlig køreplan, som i hovedtræk går tilbage til en gammel kending, det såkaldte "fingersystem". På den måde har vi skønnet, at vi dækker øen bedst muligt, hele året. Samtidig kan vores medarbejdere i BAT se frem til at flytte til helt nye udkørselsfaciliteter, der har en meget mere tilgængelig placering på øen og derfor mindsker antallet af unødige kilometer på vejene. Med de nye tiltag håber vi på en frisk start på året for BAT og BATs kunder".

Om de konkrete forandringer

Den nye køreplan – "fingersystemet" vender tilbage
I den nye køreplan er rutesystemet lagt om, så det minder om BATS gamle, såkaldte "fingersystem". Det betyder, at nogle af ruterne har byttet nummer. Samtidig med at "fingersystemet" bliver genintroduceret, har BAT valgt at fastholde nogle af ringruterne – bare med et ruteskift. Således bliver rute 1 nu til rute 3 og omvendt. Dette skift sker i Gudhjem. Ligeledes bliver rute 4 til rute 6 og omvendt. Dette skift sker i Nexø.

Årsagen til at ruterne har fået byttet nummer, er, at der skal være overensstemmelse mellem "fingre" og numre. Således kører rute 1 over Allinge – rute 2 kører til Tejn, rute 3 kører over Gudhjem, rute 4 kører over Svaneke, rute 5 kører til Nexø over Vestermarie og rute 6 kører til Nexø over Nylars/Lobbæk og Snogebæk.  De konkrete ændringer:

  • Rute 3 bliver til rute 4
  • Rute 4 bliver til rute 3
  • Rute 5 bliver til rute 6
  • Rute 6 bliver til rute 5

Ringrutesystemet er fastholdt – men busnumrene skifter undervejs
I den nye køreplan holdes der fast i ringrutesystemet på nogle af ruterne, men busserne skifter nummer undervejs. Derfor er der nogle skift, hvor man ikke skal skifte bus – men blot blive siddende Det gælder i Gudhjem for rute 1 og 3 og i Nexø for rute 4 og 6. BAT er bevidste om, at dette kan skabe noget forvirring, og derfor vil chaufføren give passagererne besked i bussen. Kigger man i Rejseplanen, vil den vise, at der ikke er nogen skift.

Ændringerne er på ringrutesystemet:

  • Rute 1 fortsætter som rute 3 i Gudhjem
  • Rute 3 fortsætter som rute 1 i Gudhjem
  • Rute 4 fortsætter som rute 6 i Nexø
  • Rute 6 fortsætter som rute 4 i Nexø

Den nye køreplan gælder hele året
Til forskel fra de senere års køreplaner, er den nye køreplan en helårsplan. Således vil rute 7 og 8 køre i påskedagene, sommermånederne og i efterårsferien.

Samtidig med køreplanskiftet, vil BAT sætte gang i en udskiftning af de nuværende QR koder på standerne med en rigtig køreplan. BAT forventer at denne udskiftning vil tage nogle dage, da der er mere end 400 stoppesteder og standere, der skal håndteres. BAT starter med at skifte køreplanerne på de stoppesteder, hvor der er et busly, hvor der i forvejen er køreplaner. Herefter kommer der køreplaner op på standerne med de runde plastrør.

Indtil alle køreplaner er sat op, kan man hente sine informationer på Rejseplanen. Det er også muligt, at hente den nye køreplan på hjemmesiden bat.dk. Den trykte køreplan kan hentes på BATs kortsalgssteder og i vindfanget på Destination Bornholm fra søndag den 31. januar. BAT vil ligeledes husstandsomdele køreplanen - det vil efter planen ske onsdag den 3. februar.

Nyt værksted og udkørselsplads
Samtidig med at den nye køreplan træder i kraft, så tages BATs nye værksted og udkørselsplads også i brug. Det betyder, at 22 busser flyttes fra pladsen ved remisen på Ndr. Kystvej i Rønne til et helt nyt anlæg på Industrivej i Rønne. BAT ser frem til at få samlet udkørsel, klargøring og værksted på én lokation, da der tidligere har været meget kørsel forbundet hermed.  Den nye udkørselsplads er udstyret med bedre lysforhold, bedre plads og videoovervågning.

BAT ønsker, at alle vil tage godt imod de nye ændringer. Vil man i kontakt med BAT, kan man skrive til post@bat.dk eller ringe til tlf. nr. 56 95 21 21.