Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Rapport fra kommunens whistleblowerordning

Rapport fra kommunens whistleblowerordning

08-02-2023
Kommunen har siden oktober 2020 haft en whistleblowerordning, der giver alle ansatte i kommunen mulighed for anonymt at videregive information om ulovligheder eller alvorlige uregelmæssigheder i Bornholms Regionskommune uden at frygte for ansættelsesretlige reaktioner.

Krav om årlig rapportering
I dag er det ved lov (Lov om beskyttelse af whistleblowere (retsinformation.dk)) fastlagt,  at alle kommuner skal have en whistleblowerordning, og at der også skal foretages en årlig rapportering om brugen af ordningen. Kravet om årlig rapportering gælder fra og med 2022, og derfor har Bornholms Regionskommune også udarbejdet en rapport for det forgange år.

I 2022 er der indkommet to indberetninger til kommunens whistleblowerordning. De to indberetninger handlede om:


 1. 
Indberetningen vedrørte en manglende reaktion fra kommunen på en konkret underretning vedrørende barn.
Whistleblowerenheden har undersøgt sagen og kunne konstatere, at centret som sagen vedrørte har handlet på de underretninger, der er indgået til kommunen. Sagen blev dermed afsluttet.

 2. Indberetning vedrørende en medarbejders brug af kommunens biler. Whistleblowerenheden har afvist sagen fra whistleblowerordningen, men har efter samtykke fra whistlebloweren indskærpet over for ledelsen, at de skal sørge for, at medarbejderne følger retningslinjerne for brugen af kommunens biler. Sagen blev dermed afsluttet.

Vil du se rapporten ligger den tilgængelig her på brk.dk klik her