Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Skoleområdet er klar med ny strategi for udvikling af den bornholmske folkeskole

Skoleområdet er klar med ny strategi for udvikling af den bornholmske folkeskole

08-06-2023
Med Kommunalbestyrelsens godkendelse af "Strategi Fælles Folkeskole Bornholm 2023-2026" er der sat retning for de næste tre års videreudvikling af folkeskolerne på Bornholm.

Strategien fastlægger tre overordnede mål for alle folkeskoler på øen:

• Trivslen blandt eleverne ligger på landsgennemsnittet.
• Andelen af gode læsere er på 80 procent.
• Karaktergennemsnittet efter afgangseksamen ligger på landsgennemsnittet og alle skoler præsterer på niveau eller bedre end forventet målt ud fra socialøkonomisk reference.

Med den ny fælles strategi står alle folkeskoler nu overfor en opgave med at gentænke deres lokale udviklingsplaner, og skal i det arbejde have særligt fokus på syv indsatsområder:

1. Skolen er en tryg base
2. Fællesskaber i skolen
3. Læring, trivsel og sundhed i skolen
4. Nysgerrighed, indflydelse og udsyn i skolen
5. Grøn dannelse, indsigt og udsyn i skolen
6. Uddannelse og arbejde efter skolen
7. Fælles om skolen

Morten Riis, der er forperson for Børne- og Skoleudvalget siger:
”Det er en meget vigtig kommunal opgave, at tilbyde alle børn en skolegang, hvor de kan udvikle både deres kompetencer og deres måde at være i livet. Det er afgørende for, at de får et godt liv – både personligt og som borgere i vores demokrati. Jeg er derfor glad for, at vi nu har en godkendt strategi for videreudviklingen af den bornholmske folkeskole. Med den nye strategi kan vi fortsætte det gode arbejde med at udvikle skoler, der danner ramme om stærke fællesskaber for både børn og voksne. Den lokale folkeskole skal fortsat være et godt sted at være og et godt sted at lære”.

Bibi Arvidsen, formand for Skolelederforeningen på Bornholm, Signe Ballegaard Schmidt, formand for Bornholms Lærerforening og Henrik Kofoed Hansen, formand for BUPL Bornholm udtaler i fællesskab:

”Øens folkeskoler har i de senere år haft fokus på at styrke fællesskabet og den fælles retning på tværs af alle folkeskoler, specialskoler såvel som almenskoler. Med den ny strategi skal vi nu tage skridtet videre sammen, samarbejde endnu mere på tværs af skoler og med alle parter omkring folkeskolen. Med fælles retning, samarbejde og dialog kan vi lykkes med at skabe en endnu mere attraktiv folkeskole med høj trivsel og læring for alle børn og unge”.

Jesper Stjernfeldt Petri, der netop er tiltrådt som skolechef i Bornholms Regionskommune, siger:

”Jeg ser meget frem til at være en aktiv del af det videre arbejde med strategien og i opbygningen af endnu stærkere fællesskaber på den enkelte folkeskole, og på tværs af folkeskoler, sammen med de mange parter, der er omkring vores fælles folkeskole”.

Se strategien Klik her


fælles folkeskole logo_klip.JPG