Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Tak til bornholmerne for stor interesse for at være lægdommer

Tak til bornholmerne for stor interesse for at være lægdommer

20-03-2023

Kommunens grundlisteudvalg takker alle de bornholmere, der har vist interesse for at komme i betragtning som domsmand/nævning (lægdommer). I alt søgte 328 om optagelse på listen, og der var brug for 197. Listen sendes nu videre til Østre Landsret, som foretager den endelige udpegning.

Kommunens grundlisteudvalg, som har til opgave at udtage lokale kandidater til hvervet som lægdommer, har nu afsluttet deres arbejde i denne omgang. En liste med 197 herboende kandidater er udarbejdet, og den bliver sendt videre til Østre Landsret, som står for den endelig udpegning af lægdommerne.

I alt havde 328 personer med adresse på Bornholm søgt om at blive optaget på listen og med så mange at vælge imellem, er det lykkedes grundlisteudvalget at ende op med en liste, der repræsenterer bornholmerne bredt indenfor både køn, alder, faglig/uddannelsesmæssig baggrund og geografisk spredning.

Matilde Lissau er formand for grundlisteudvalget og hun siger:

"Vi vil meget gerne takke alle de bornholmere, der har vist interesse for opgaven som lægdommer. Det er glædeligt at se et så stort engagement for denne vigtige samfundsmæssige opgave. Denne gang tog også de unge imod vores invitation til at melde sig. Bornholm har tidligere kun stillet med en enkelt ung, men denne gang har 11 meldt sig til opgaven."

Kun de der udpeges får svar fra Østre Landsret
Det er som sagt Østre Landsret, der står for den endelige udpegning af lægdommerne, og det er KUN de, der bliver udpeget, som vil få en tilbagemelding, hvilket forventes at ske i maj/juni. Så hører man intet, er det tegn på, at andre har fået tildelt hvervet.


Medlemmer af Bornholms Regionskommunes grundlisteudvalg,
for valgperioden 1. januar 2022 - 31. december 2025

  • Matilde Lissau, formand.
  • Anne Jensen, næstformand.
  • Lærke Lina Skovbjerg.
  • Hans Ole Bech.
  • Birthe Bredo.

lægdommere rundt.jpg