Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Derfor forlænger kommunen ikke samarbejdet om Nordliv-projektet

Derfor forlænger kommunen ikke samarbejdet om Nordliv-projektet

16-12-2022

Kommunalbestyrelsen besluttede på gårsdagens møde ikke at forlænge samarbejdet med Bornholms Idræt og Kulturcenter (BIKC) om NORDLIV-projektet. 

Et samarbejde der startede tilbage i 2018, hvor barren for projektet blev sat højt for at skabe det nytænkende fælles projekt Nordliv. Undervejs har det vist sig vanskeligt at realisere projektet, ikke mindst idet kommunen, som offentlig myndighed er underlagt en anden og mere restriktiv lovgivning end private aktører. 

Desværre viste det sig her til sidst, at være alt for vanskeligt at nå i mål. At rejse fondsmidler er et kæmpe arbejde, og BIKC har gjort en stor indsats for at nå i mål, men kommunen har ikke modtaget dokumentation for, at BIKC har tilsagn om tilskud på i alt 65 millioner kroner. Desuden var en betingelse fra en af fondene, at kommunen havde givet tilsagn om driftsgaranti, før de ville behandle en ansøgning til projektet.

Med den forsatte usikkerhed om fondsmidler, samt de mange juridiske og økonomiske ukendte faktorer, har projektet vist sig for vanskeligt og økonomisk risikabelt til, at kommunalbestyrelsen ønsker, at samarbejdet skal forsætte.

Der er lagt mange timer i projektet både fra BIKCs og kommunens side. Der skal lyde en tak fra kommunen til folkene bag BIKC for et langt og spændende samarbejde, som vi desværre må erkende ikke kom i mål.

Bilag fra kommunalbestyrelsens behandling af sagen

Dagsordenspunkt - Genovervejelse af engagementet i projekt NORDLIV - åbnet.pdf

Bilag 1 - NOTAT - Salgsvurdering af Kærnehuset samt Allinge Børnehus.pdf

Bilag 2 - Forretningsplan Nordliv_BIKC.PDF

Bilag 3 - Bilag A_BIKC Driftsbudget nov 2022.PDF

Bilag 4 - Bilag B_Aktivitetsskema_Nordliv_BIKC.PDF

Bilag 5 - Bilag C_Samlet bilag_hensigtserklæringer_Nordliv_BIKC.PDF

Bilag 6 - Nordliv_samlet projektbeskrivelse.PDF

Bilag 7_Statusredegørelse_udarbejdet til brug for supplerende sagsfremstilling til KBmøde 15.12. 2022.PDF