Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen betaler erstatning i to spildevandssager

Kommunen betaler erstatning i to spildevandssager

25-11-2022

Bornholms Regionskommune har i forbindelse med gennemgang af spildevandssager fundet, at der er blevet givet vildledende vejledning om separation af husspildevand og regnvand. Det har i to tilfælde ført til etablering af spildevandsløsninger, der ikke var nødvendige for at efterkomme det kommunale påbud.

Der er tale om to enkeltstående sager, og kommunen har sørget for at korrigere rettidigt på informationen til andre borgere i området, så den vildledende vejledning ikke gentog sig. Kommunen er ikke stødt på andre lignende sager i den efterfølgende kontrol.

Sagerne er blevet vurderet internt i kommunen og eksternt ved en uvildig advokat. Alle juridiske vurderinger konkluderer, at kommunen i de to sager har handlet såkaldt erstatningspådragende.

Kommunalbestyrelsen besluttede at erstatte borgernes unødige udgifter
Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet i går på dens møde, at Bornholms Regionskommune skal erstatte de unødigt afholdte udgifter til de involverede borgere. 

Kommunen har været i dialog om sagsforløbet med borgerne, vi har beklaget fejlen i de pågældende sager og borgerne er nu orienteret om erstatningerne, som er på vej.

Link til det lukkede punkt samt bilag, der blev behandlet på kommunalbestyrelsens møde i går:

Kopi_Punkt_Lukket punkt - Erstatning for fejlagtig vejledning_25-11-2022 09_52.pdf
Kopi_Bilag 1 - Uddrag af varsel og påbud.pdf