Toplogo
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Erhvervsservice

Erhvervsservice

Ailefo.jpg    

Vinder af Årets Virksomhed 2017 kåret af Bornholms Erhvervsservice er Ailefo.

Ailefo er en nystartet virksomhed placeret i Rønne og skabt af den tidligere sygeplejeske Christiane Larsen. Hun har startet Europas første og eneste produktion af økologisk modellervoks og har nu en bred vifte af kunder, fx Regionskommunen, Louisiana og Illums Bolighus i både København og i Oslo. Dermed er hun også kommet på eksportmarkedet. Der er pt. kun en enkeltmands-virksomhed men med potentiale til at vokse sig større og ansætte medarbejdere.

 

IMG_0594.jpg

Virksomhederne er udvalgt af Business Center Bornholm i dialog med en tværgående arbejdsgruppe under Bornholms Erhvervsservice. De er alle udvalgt ud fra følgende kriterier:

 

 

  • Driver virksomhed på Bornholm (CVR-registreret på Bornholm) 
  • Er en nystartet virksomhed (CVR-registreret inden for de seneste 3 år. OBS: Ejerskifter indenfor de seneste 3 år godtages ikke som en ny virksomhed).
  • Har haft kontakt med mindst én af aktørerne i Bornholms Erhvervsservice (Optræder dermed i det fælles såkaldte CRM-system).

 

De nominerede virksomheder er blevet vurderet efter deres performance pt. ift. følgende syv parametre: 

  • Social ansvarlighed 
  • Planlægning og eksekvering 
  • Grøn bæredygtighed 
  • Ledelse og implementering 
  • Økonomisk vækst og eksport 
  • Beskæftigelse 
  • Samt jeres vurdering af deres udviklingspotentiale 

Her var Ailefo altså den klare vinder samlet set og desuden også en klar topscorer både ift. Grøn Bæredygtighed og ift. Udviklingspotentiale.

"Et stort tillykke til Ailefo med titlen som Årets virksomhed i dette regi. Christiane har haft den gode ide og engagementet – og hun har turde prøve. Det er sådanne virksomheder, som vi i Bornholms Erhvervsservice er gode til at understøtte og hjælpe videre: Iværksætteren med den gode ide, som både har viljen, evnen og modet til at føre drømmen ud i livet. Den type virksomheder vil vi også gerne se mange flere af på Bornholm og vi er klar til at hjælpe endnu flere" lyder det fra formanden for juryen Lotte Helms, der også er formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.

Christiane Larsen havde lysten men med en baggrund som sygeplejeske manglede hun nogle redskaber ift. forretningsudvikling. Her har konsulenterne i Bornholms Erhvervsservice hjulpet hende. Hun har tidligere fortalt om vigtigheden af den opstartshjælp hun fik fra  Business Center Bornholm "jeg var slet ikke nået her, hvor jeg sidder i dag, hvis jeg ikke havde fået deres hjælp". (Bornholms Tidende 4, marts 2016)

 

Bag prisen står Bornholms Erhvervsservice der samler Regionskommunen og erhvervfremme-organisationerne Business Center Borholm, Væksthus Hovedstadsregionen samt Bornholms Erhvervsfond. Og det er erhvervsledere, repræsentanter og politikere herfra der har siddet i juryen og vurderet de nominerede virksomheder. IMG_0692.jpg

Præmien er glasskulpturen Float lavet af den taiwanesisk fødste glaskunstner  Liu Chien Kuang. Han studerer på Designskolen i Nexø, der hører under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Læs mere på

https://ailefo.dk/da/

 

 

organisationer - logo - hvid baggrund.png

 

Om Erhvervsservice 

Bornholms Regionskommune, Business Center Bornholm og Væksthus Hovedstadsregionen har ambitioner om at skabe bedre rammer for erhvervslivet på Bornholm.

Derfor har vi samlet erhvervsservicen på Bornholm på én matrikel på Landemærket i Rønne.

Virksomhederne har én indgang, ét telefonnummer og mulighed for både sagsbehandling og erhvervsservice på samme adresse.

Vi flytter indsatsen fra enkeltstående projekter til faste tilbud på hylderne som er rettet mod iværksættere og de virksomheder, som kan vækste. 

Målet er at få 200 nye private arbejdspladser og rykke op i den bedste halvdel af erhvervsmålinger fra industrien og byggeriet. 


Læs mere i vores servicekatalog her

Kontakt os:
Erhvervsservice,  Landemærket 26, Rønne,
Tlf. 56 92 99 99 

Du kan også kontakte de forskellige aktører direkte:
 

Business Center Bornholm

Business Center Bornholm er indgangsportalen til virksomhedsvejledning og den lokale erhvervsservice på Bornholm. Her arbejder en række konsulenter der hver har sit speciale, og som sammen giver et godt vejledningstilbud til de bornholmske virksomheder.

Læs  mere på www.bornholm.biz
Kontakt: info@bornholm.biz eller tlf. 56 95 73 00

Bornholms Erhvervsfond

Bornholms Erhvervsfond yder støtte i form af lån til nye eller bestående erhvervsvirksomheder på Bornholm, som skønnes at kunne styrke den erhvervsmæssige og befolkningsmæssige udvikling på øen.

Bornholms Erhvervsfond kan yde lån til investering i anlægsaktiver i forbindelse med oprettelse af en ny virksomhed, udvidelse af en eksisterende virksomhed, ændring af produktionsprocesser samt til ejerskifte.

Læs mere på erhvervsfonden.dk
Kontakt: hht@bornholm.biz eller Tlf. 56 95 73 00 /  88 18 41 32 (direkte)

Fonden for beskæftigelsesfremmende Initiativer på Bornholm

Det er Fondens formål at yde støtte i form af tilskud til erhvervs- og beskæftigelsesfremmende initiativer på Bornholm. Fonden har særlig fokus på iværksætteri og initiativer, der anses for at have en positiv beskæftigelseseffekt.

Selskaber/virksomheder, personer, læreranstalter, skoler, foreninger og organisationer kan søge støtte til f.eks. konsulentbistand, messedeltagelse, studieophold, udvikling af ny hjemmeside, uddannelse og opkvalificering, patenter, udviklingsprojekter, produktudvikling eller markedsundersøgelser.

Læs mere på http://bornholm.biz/erhvervslivet/fonden-for-beskaeftigelsesfremmende-initiativer-paa-bornholm.aspx
Kontakt: hht@bornholm.biz eller Tlf. 56 95 73 00 /  88 18 41 32 (direkte)

Væksthus Hovedstadsregionen

Hos Væksthus Hovedstadsregionen på Bornholm kan du på Danmarks regning få lagt din vækstplan og gjort udfordringer til muligheder. Vi er sat i verden for at hjælpe bornholmske virksomheder med at skabe vækst, eksport og jobs.

Læs mere på www.startvaekst.dk/vhhr.dk
Kontakt: info@vhhr.dk

Bornholms Vækstforum

Vækstforum er omdrejningspunktet for den regionale vækstindsats. Det bornholmske vækstforum er udpeget af Bornholms Kommunalbestyrelse efter de rammer, der er angivet i lov om erhvervsfremme.

Læs mere på - www.brk.dk/vaekstforum
Kontakt: vaekstforum@brk.dk eller tlf. 56 92 13 10

Teknik og Miljø

Du kan henvende dig i Teknik og Miljø, hvis du har brug for vejledning omkring et konkret byggeprojekt eller hvis du har spørgsmål omkring gældende regler for byggeri, placering af ny virksomhed og lignende. Her findes ansatte med viden omkring byggesagsbehandling, vejlovgivning, lokalplanlægning, miljø- og naturbeskyttelse samt beredskab og havne.

Læs mere på her på hjemmesiden, bl.a. under Byggeri
Kontakt: teknikogmiljoe@brk.dk eller 56 92 21 16

Jobcentrets virksomhedsservice

Her finder du konkrete oplysninger om forskellige ordninger, som Jobcenter Bornholm kan hjælpe dig med. Det kan være forskellige tilskuds- og støtteordninger, fleksjob, syge medarbejdere mv.

Læs mere på www.brk.dk/jobcenter
Kontakt: virksomhedsservice@brk.dk eller tlf. 56 92 99 99

Jobnet.dk

Mangler du kvalificerede medarbejdere?

På Jobnet kan virksomheder i Danmark gratis gøre brug af en række servicetilbud fra jobcentrene. Jobnet er en hjemmeside med en lang række funktioner, der kan lette arbejdet betydeligt, når din virksomhed skal ansætte nye medarbejdere.

Læs mere på www.jobnet.dk 

 
Vindmøller

Har du brug for en byggetilladelse

Har du brug for byggetilladelse eller anden vejledning fra vores Center for Teknik og Miljø, kan du enten bruge vores selvbetjeningsløsning

http://www.bygogmiljoe.dk/

eller kontakte os i
BYG Kundecenter på
tlf. 56 92 21 16 eller tm@brk.dk

byggeri

Køb ejendom eller byggegrund

Her kan du se hvilke erhvervsbyggegrunde og ejendomme kommunen har til salg lige nu.

Grunde og ejendomme til salg