Rønne Privatskole
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Arbejdsmarked Nyheder Matias får succes hos Rønne Privatskole

Matias får succes hos Rønne Privatskole

Hvordan får man succes på arbejdsmarkedet, når følelsen er, at man bare ikke rigtig passer ind nogle steder? Her er fortællingen om Matias på 26 år, der efter mange års tålmodighed og hårdt arbejde imod en plads på arbejdsmarkedet, finder det helt rigtige fleksjob på Rønne Privatskole som pedelmedhjælper. 

”Jeg troede ikke på, at jeg ville komme videre i mit arbejdsliv. Sådan har det næsten altid været”, fortæller Matias. 

Efter mange år, hvor Matias har prøvet at finde sin vej ind i uddannelse eller arbejde, bliver han i Jobcenteret koblet på jobkonsulent Stina Brügmann fra Virksomhedsservice: ”Som jobkonsulent har jeg erfaret, hvor vigtigt det er, at skabe det rette match med en arbejdsplads, hvor der er rummelighed og forståelse for de udfordringer, som den enkelte har. Rønne Privatskole viste sig at være det helt rette sted for Matias”.

Stina fokus ligger også på at finde en arbejdsplads, hvor Matias kan få simple arbejdsopgaver, samt et sted hvor han ikke bliver presset på tid. 

Arbejdsgiver som mentor for Mathias
Matias starter i praktik på Rønne privatskole i november 2020, som pedelmedhjælper hos Michael Finne.

Grundet at Matias har en meget lav stresstærskel aftales det, at han bliver tilkøbt som mentor fra start. Det frigiver noget tid, så de kan tage snakken, hvis dagen er svær at komme igennem. Kommer der perioder med mange fraværsdage, tager Michael hurtigt fat i Stina, hvor de alle taler situationen igennem.

Tålmodighed, en ekstra indsats og godt samarbejde
Der bliver iværksat en del tiltag på tværs, for at fastholde Matias i praktikken. Der bliver bl.a. tilknyttet en mentor fra jobcentret, som har tæt kontakt samt psykolog forløb. Arbejdspladsen spiller her også en vigtig rolle, da der er givet stor plads og forståelse for Matias under hele perioden.

Matias er i praktik i 2 år på Rønne Privatskole. Tiden viser sig at være givet rigtig godt ud, da det er vigtigt at tingene ikke bliver presset for hurtigt igennem, og Matias har også haft tiden til at arbejde sig hen imod, hvor han er i dag. Et meget stærkere sted i livet. Nu med fast job, som han glæder sig til at stå op til om morgenen. 

Motivation og troen på at få det bedre
Michael fortæller: ”Det har været et godt forløb med Matias, han har været motiveret for at praktikken skulle gå godt. På trods af at Matias har haft dårlige perioder, hvor det har været svært at møde frem, så har han kæmpet for at få det bedre, og har åbnet sig mere og mere op, jo mere tryg han er blevet. Matias er ikke bange for at tage fat, og går bare i gang med de arbejdsopgaver han er blevet sat til. Hvis han har været i tvivl om noget, har han været god til at komme og spørge, så han kunne komme videre.