Autocamper
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Havne, veje Veje Autocamper

Autocamper

​​​​​

Hvor må jeg parkere min autocamp​​er?

En autocamper (under 3,5 ton) kategoriseres som en personbil, derfor er der ingen forskel på en bil og en autocamper udover størrelsen. Du må derfor parkere på offentlige veje og parkeringspladser under overholdelse af de almindelige parkeringsregler og den lokale skiltning. Det betyder at autocamperen for eksempel skal kunne holde lovligt inden for p-båsen.

Vi opfordrer til at vise hensyn til dine omgivelser, når du parkerer din autocamper.

 ​

Hvil dig og spis mad på raste- og parkeringspladser
- Campering er kun tilladt på campingpladser

Det er tilladt at parkere og overnatte i bilen på offentlige veje, parkeringspladser og rastepladser, men overnatningen må ikke få karakter af camping. Det er derfor ikke køretøjet, der afgør om der bliver parkeret, rastet eller camperet, men formålet og adfærden på pladsen.


Læs mere om indrettede parkeringspladser til autocampere på Bornholms havne

 

Forskellen på at raste og campe​​re

Raste: Det betragtes som at raste/parkere, når parkering sker for at hvile sig, fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt. Det anses også for at raste, hvis der stilles et campingbord, stole og en grill op i forbindelse med et måltid under hvileperioden. At udrulle en markise er lovligt og opfattes ikke som at indtage et område. At overnatte i sin autocamper betragtes som at raste, ligesom det også er lovligt at overnatte i sin personbil. Der findes ikke nogen definition på, hvor langt et rastehvil må være.

Campere: Det betragtes som at campere, når et område indtages for en periode med et andet formål end blot at raste. Det er for eksempel ved at slå lejr, have opslåede fortelte eller at lave lignende større indrettelser på parkeringsarealet (fx anlægge gulv). Disse aktiviteter er kun lovlige på campingpladser.


Det er politiet der vurderer og håndhæver, hvorvidt der bliver camperet på raste- og parkeringspladser.


​​Tømning af toilettank

Tømning af toilettank kan ske enten ved tankstationen CircleK i Allinge eller ved rensningsanlægget nær Nørrekås Lystbådehavn og kan således ikke foregå på havnen.


Hvor må jeg campere min autocamper?

Campering med autocamper kan enten ske på de 14 eksisterende campingpladser på øen eller ved bondegårde, der tilbyder bondegårdscamping.
De omtalte regler for parkering/raste på parkeringspladser for autocampere gælder også for parkeringspladser i det åbne land.


​Vil du tilbyde bondegårdscamping?​

Hvis du vil tilbyde bondegårdscamping kræver det, at din landbrugsejendom har landbrugspligt. Det vil sige, at din ejendom skal have et grundareal over 2 hektar. Ved bondegårdscamping kan du udleje et areal i en afstand max 20 m fra beboelsesbygningen på din landbrugsejendom.

Der kan opstilles max 3 campingenheder, og udlejningen må ske max 6 uger om året.
Denne type udlejningsvirksomhed er undtaget campingreglementet og kan derved foregå uden tilladelse fra kommunen. Der er heller i
kke krav om landzone- eller udlejningstilladelse.

Ønsker du at etablere flere enheder og/eller udleje i mere end 6 uger om året på din landbrugsejendom, skal du søge Regionskommunen om tilladelse til at etablere en campingplads.​