Skip Navigation LinksBRK Erhverv Europe-Direct

Et anderledes interview

Interviewet de mindst ventede

 

 
Unionens tilstand
Hvordan går det med EU? Præsidenten for Europa-Kommissionen Jean-Claude Junker kom med sin årlige State of the European Union-tale onsdag d. 9. september 2015. Læs talen her.
 
EU-støtte til dit projekt
EU tilbyder en bred vifte af tilskudsmuligheder. Der er udgivet en håndbog, som giver dig vejledning i ansøgningsprocedurer og viden om EU's fonde. Håndbogen finder du her: Håndbog i EU-finansiering for begyndere
 
Du kan også læse mere om tilskudsmulighederne for bornholmske projekter under EU's strukturfonde: Mulighederne i Regionalfonden og Socialfonden 2014-2020.
 
Jul i Europa
Hvert år deltager Europe Direct Bornholm og en masse bornholmske skoelelever i 0. - 6. klasse i European Christmas Tree Decoration Exchange. Projektet går ud på, at elever over hele Europa udveksler julepynt og beskrivelser af deres juletraditioner for på den måde at blive klogere på den mangfoldighed, der forener Europa.
I publikationen her kan man se noget af det pynt Europe Direct Bornholm modtog i 2015 sammtn med nogle af de mange spændende juletraditioner, som EU's lande har.
 
 
 
Europe is not dead
Nej, EUropa er ikke dødt. 28 lande med hver deres traditioner, som kan synes mærkelige for alle andre. De fleste har også vittigheder om deres naboer i andre lande.
www.europeisnotdead.com kan du finde drikkesange fra de europæiske lande, børneviser, vittigheder, overtro, Europas længste ord på ikke mindre end 79 bogstaver og andre sjove ting fra de europæiske lande.
Bemærk, at siden er på engelsk.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Europæiske Volontørtjeneste EVS

Læs vores brochure her (PDF)

Månedens EU-citat

Månedens EU-citat

”Migrationspresset på Europa er så stort og åbenlyst grænseoverskridende, at et enkelt eller nogle få lande ikke kan håndtere det alene. Men når man ser på den nuværende situation, hvor 72 pct. af alle asylansøgninger behandles i blot fem lande, er det nødvendige samarbejde ikke til stede. Det er komplekst, fordi der er så mange indbyggede dilemmaer mellem f.eks. humanitær indsats og næstekærlighed og behovet for at beskytte den eksisterende samfundsindretning. Problemet bliver ikke mindre i de nærmeste år, tværtimod”

Laurs Nørlund, direktør, Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark. (Jyllandsposten 31. juli 2015)

Informationstjeneste

Europe Direct Informationstjeneste

Klik og se, hvordan du får svar på dit spørgsmål.


Få svar på dine spørgsmål om EU på telefon, e-mail eller chat

Hvad synes du?

Tak for dit besøg på Europe Direct Bornholms hjemmeside. Vi håber, at du fandt hvad du ledte efter. Inden du forlader vores side, håber vi du vil bruge et øjeblik på at udfylde en lille brugerundersøgelse, som du finder her:

Brugerundersøgelse