Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Europe-Direct

Europe Direct Bornholm

Velkommen, Bienvenue, Willkommen, Welcome

Velkommen til Europe Direct Bornholms hjemmeside. Vi er dit lokale EU-informationscenter, hvor du kan henvende dig med spørgsmål i forbindelse med tilskud eller projekter samt generel information om EU. Vi hjælper med at svare på dine spørgsmål, søge information vedrørende EU-projekter og/eller fondsstøtte. Du kan også hente informationsmateriale til undervisning eller til hyggelæsning. Periodevist sender vi nyhedsbreve ud med aktuelle EU-nyheder og information om projektstøtte.

Din direkte adgang til EU i Danmark denmark-23570_960_720.png 

Om Europe Direct

Europe Direct er et informationsnetværk, som drives af EU-kommissionen i samarbejde med lokale og regionale aktører i alle EU's medlemslande. Der findes ca. 450 Europe Direct kontorer i Europa, hvis formål er at informere borgerne om EU og EU-spørgsmål. I Danmark er der tre kontorer i henholdsvis Odense, Struer og Rønne.

Nummer 5
September 2020

 EU update 5 2020.png

SOTEU ‐ Årets europæiske tale om EU's fremtid

16 september state of the union.PNG

Hvert år i september holder formanden for Europa-Kommissionen sin tale for Europa- Parlamentet om Unionens tilstand med status over det forløbne års resultater og prioriteter- ne for det kommende år.

Formanden redegør også for, hvordan Kommissionen vil tage EU's mest akutte udfordringer op, og præsenterer sine idéer til, hvordan EU skal se ud i fremtiden.

Den 16. september 2020 kl. 9.00 (dansk tid) holder Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, sin tale om Unionens tilstand for Europa-Parlamentet. Talen efterfølges af  en plenardebat med medlemmerne af Europa-Parlamentet.
Talen sendes direkte via Europe By Satellite:
https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/1/20200916

ursula von der leyen.PNG

Digital-konference: En kvinde i spidsen for et nyt Europa

Arrangeret af EU-Kommissionen og Altinget.
Europa fik sin første kvindelige kommissionsformand i juli 2019: Ursula Von der Leyen.
Nu skal kvinden i spidsen for det europæiske samarbejde holde sin første State of the Euro-
pean-Union. Her vil hun give sit bud på Europas fremtid et år efter sin tiltrædelse og i køl-
vandet på coronakrisen. Talen holdes onsdag 16. september om formiddagen og samme eftermiddag vender og drejer vi Von der Leyens budskaber til Europa sammen med eksper- ter, politikere og fagfolk. Vi viser highlights fra talen og diskuterer talens bedste citater.
Hele arrangementet transmitteres live på Altinget.dk og på Altingets facebookside.

Blandt deltagerne er folketingsmedlemmerne: Morten Messerschmidt (DF), Jan E. Jørgensen (V) og Anne Paulin (S), tidligere ambassadør i Paris Kirsten Biering, formand for Unge- klimarådet Monika Skadborg og journalist og forfatter til ”Orbanland” Lasse Skytt samt man- ge flere. Dagens ordstyrer er Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen.
Gratis at deltage, men tilmelding kræves!
Gå til Altingets hjemmeside  

 

Europe Direct Bornholm • Bornholms Regionskommunes EU-oplysningskontor
Ullasvej 23 • DK - 3700 Rønne • Telefon + 45 56 92 13 06 • europedirect@brk.dkwww.bornholm-eu.dk

Europe Direct Bornholm støttes finansielt af Europa-Kommissionen. Dette nyhedsbrev er alene et udtryk for arrangørernes synspunkter og Europa-Kommissionen er ikke ansvarlig for den brug der måtte blive gjort af oplysningerne. 

Hvad synes du?

Tak for dit besøg på Europe Direct Bornholms hjemmeside. Vi håber, at du fandt hvad du ledte efter. Inden du forlader vores side, håber vi du vil bruge et øjeblik på at udfylde en lille brugerundersøgelse, som du finder her:

Brugerundersøgelse