Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Handicap Job og dagtilbud Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Rø Aktivitetscenter er et dagcenter for udviklingshæmmede borgere. Vi har tretten borgere, der i hverdage har deres arbejde på centeret. Ti af disse borgere bor i det tilstødende Røbo, og aktivitetscenteret er således en naturlig forlængelse af deres bolig. Tre af borgerne har daglig transport til og fra aktivitetscenteret.

Aktivitetscenterets grundlæggende pædagogik er relationsorienteret. Det er det gensidige kendskab mellem borgere og ansatte, som er fundamentet for alle pædagogiske tiltag i hverdagen.

Formålet med aktivitetscenteret er at øge borgernes livskvalitet. De tre primære virkemidler er: fysisk aktivitet, oplevelser og social stimulation.
Brugerne bruger hver dag deres fysik ved hjælp af træningsmaskiner i motionslokalet, hvor boldspil også indgår i morgenrutinen. Ugentligt mødes vi i gymnastiksalen til stolegymnastik, boldspil og dans. Endelig er der daglige gåture/kørestolsture ud i naturen. Gåturene er for nogle af borgerne desuden gavnlige for at finde indre ro.

Brugerne har forskellige kreative aktiviteter som at sy, male, arbejde med plasticperler og strikke. Til tider bliver der arbejdet i haven og på matriklen i samarbejde med vor tekniske medarbejder. Herudover er der et vævehold hver onsdag med en underviser udefra. Hver dag er der også musikalsk samvær, hvor borgerne deltager efter evne med spil på rytmeinstrumenter, sang og dans. Lejlighedsvis tager vi på køreture, ud i naturen eller til kulturelle begivenheder

Den nære fysiske omsorg er naturligvis en omfattende del af samværet og en grundpille i relationsdannelsen. I hverdagen arbejder vi for at fastholde borgernes funktionsniveau i kraft af kendskabet til den enkelte borger. Vi anvender desuden ”tegn til tale” i den daglige kommunikation.

Fællesskabet i borgergruppen er en vigtig kvalitet i aktivitetscenteret. Mange af borgerne har kendt hinanden i mange år og er ofte de mest stabile relationer borgerne har. Vi sørger for at opbygge aktiviteter og spisesituationer, så deres venskaber bliver holdt ved lige. 

 

Kontakt-info

Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Rø Skolevej 8                   3760 Gudhjem

Telefon: 56 92 62 89

Leder Natasja Sander Mortensen

Tlf. 56 92 62 63

Mail