løbere i skov
Del på facebook

Åbne tilbud

​Nogle af kommunens tilbud kræver, at man har en bevilling fra en sagsbehandler, fx bolig på et botilbud eller støtte fra en kontaktperson, men vi har også en masse tilbud, der er åbne for alle, der har lyst til at være med. Disse tilbud kan du læse mere om herunder.

​Idræt på Tværs af Bornholm

Idræt på Tværs af Bornholm er en idrætsforening under Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI). Målgruppen er psykisk sårbare på Bornholm og deres pårørende.
 
Foreningen tegnes af en bestyrelse bestående af både borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien på Bornholm. De mødes 2-4 gange årligt, hvor de drøfter ønskerne til de fremtidige aktiviteter og arrangementer.
 
Der afholdes en årlig generalforsamling for alle medlemmer, hvor foreningens kommende aktiviteter kan diskuteres. Her er der mulighed for at komme med ønsker og ideer til nye tiltag. Hvis man har lyst til at lave foreningsarbejde, er der mulighed for at blive valgt ind i bestyrelsen.
 
Vi har mange forskellige aktiviteter i foreningen, bl.a. yoga, bowling, volleyball, stavgang, badminton, vandreture, petanque, beachvolley og svømning.
 
Der arrangeres fælleskørsel fra de respektive aktivitets- og samværshuse til en del af arrangementerne.
 
Kontaktpersoner:​
  
Tina Kornbek Meyer
Tlf. 30 68 57 76

Brugerbestyrelser

I socialpsykiatrien har vi 3 bestyrelser/forum dækkende de enkelte tilbud.  Vi har også en fælles brugerbestyrelse i socialpsykiatrien med repræsentation fra de 3 bestyrelser, fra et privat tilbud og en brugerorganisation. 

Bestyrelserne består udelukkende af borgere, der benytter tilbuddene. Lederen af tilbuddet er med som referent.

Her har du mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelse af tilbuddene.

Brugerbestyrelserne kan blandt andet arbejde med de fælles udviklingstiltag, der skal være på området, planlægning af kulturelle og sociale arrangementer og udadvendte aktiviteter, indretning af husene, skabelse af traditioner på stedet og ansættelse af medarbejdere.

Brugerbestyrelserne kan også give deres mening til kende om forskellige spørgsmål, fx politikker der vedrører området. Høringssvar og fælles udviklingstiltag er opgaver, der typisk koordineres i den fælles brugerbestyrelse.

Der er valg hvert andet år. De nuværende bestyrelsesmedlemmer er valgt i perioden januar 2022 til udgangen af 2023. Der afholdes 4 årlige møder.

Er du interesseret kan du altid deltage i møderne uden stemmeret. Du kan også undersøge, om der er en ledig bestyrelsesplads.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Lulu Jacobsen
Tlf.: 56 92 78 52

Rygestopkurser

Et rygestopkursus foregår i en gruppe på 5 til 12 personer. Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis man er flere, der står sammen om det.

Selve rygestopforløbet er 5 gange á ca. 2 timers varighed. Herefter har du mulighed at fortsætte på et 10 ugers livsstilsforløb, hvor du får støtte til at holde fast i dit rygestop. Du skal ikke være røgfri, når du starter på Kurset.

Kurset ledes af 2 rygestopinstruktører, som er udannet i Kræftens Bekæmpelses rygestopkoncept, kurset afholdes to gange om året. 

Det er gratis at deltage i kurset.

Undervisere er Birthe Gregersen og Wickie Bay.

Vil du vide mere eller melde dig til næste kursus? 
Kontakt Wickie på telefon. 30 18 21 30.

Socialpsykiatriens blad Ø-kuller

Ø-kuller er et blad der udgives af borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien.
Kan udleveres på Midtpunktet.
 

Bandet Eleven Flyers

Socialpsykiatrien har et band, der øver på Midtpunktet i Rønne en gang om ugen. Vi spiller jævnligt koncerter, og vi har også været i studie og indspille noget af vores musik. Vi spiller forskellige genrer - både egne numre og kopinumre.
 
Vi har en Facebookside, hvor du kan følge med i, hvad vi laver.
 
Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Lars Glimberg på
 
Mail: Lars.Glimberg@brk.dk
Telefon: 30 18 21 35.
 

Livsstilskurser

Et livsstilskursus om sund livsstil og øget velvære udviklet specielt til psykisk sårbare på Bornholm

Kurset lægger vægt på forbedring af dine kost- og motionsvaner.

Kurset løber over 9 mandage á 2 timer og foregår på Midtpunktet, Skt. Mortensgade 33, Rønne. 
Som noget nyt vil der i dette forløb være mulighed for individuel samtale med kostvejleder. Her kan du få råd og vejledning af ny livsstil. Der lægges vægt kost, vejledning og vægttab.

Det er gratis for borgere i socialpsykiatrien at deltage i kurset. Alle er velkomne, og du behøver ikke at være visiteret for at deltage i kurset.

Tidligere kursister har sagt:

"Jeg føler mig tryg i gruppen".

"Jeg sidder ikke alene med mine mål".

"Dejligt at vide, at jeg ikke står alene".

"Gruppen motiverer mig til at holde fast og holde ud i arbejdet med mine livsstilsændringer".

"De små sejre gør mig stærk".

"Jeg fik nye venner".

Undervisere er Trine Hjorth Hansen.

Vil du vide mere eller melde dig til næste kursus? Kontakt Trine på telefon 21 52 13 97 eller Henrik Boie på telefon 30 91 02 88.

Biografklub

Det kan være svært at komme af sted i biografen, hvis man ikke lige har en at følges med. Derfor har vi gennem mere end 10 år haft en ”Biografklub” på Midtpunktet i Rønne.
 
I ”Biografklubben” har vi via  medlemskabet af Biografklub Danmark, mulighed for at opleve 10 premierefilm til ½ pris. Vi følges ad i biografen, og efterfølgende går vi på cafe, hvor vi hygger os og taler om filmen. Sæsonen starter i september og slutter august . Alle kan deltage i vores ”Biografklub”, også selv om man ikke har et medlemskab, så er det naturligvis bare til fuld pris. 
 
Medlemskabet af Biografklub Danmark til 10 premierefilm film koster ca 100 kr, hvorefter billetprisen pr. gang ligger på omkring 45-60 kr.
 
Er du interesseret i at deltage i dette tilbud, er du velkommen til at ringe til Trine Hjorth Hansen på telefon 21 52 13 97.
 

Madklub på Midtpunktet 

Har du svært ved at finde ny inspiration til madlavning i dagligdagen og ved festlige lejligheder? Så kom og få nye ideer og vejledning her! Vær med i et hyggeligt fællesskab, hvor du inspireres til at prøve mange forskellige madvarer og retter. Vi tilbereder nye retter hver gang, som er nemme, spændende og som du selv er med til at bestemme.

Madklubben arbejder med fokus på sund kost, go' smag og godt humør.
Vi mødes 7 gange om året.

Udgift til råvarer betaler du fra gang til gang.
Så kom forbi  Midtpunktet og hør, hvornår der er madklub næste gang eller kontakt Trine Hjorth Hansen på telefon 21 52 13 97 eller Henrik Boie 30 91 02 88.

 

Åben rådgivning

Du kan henvende dig i åben rådgivning for at få information og rådgivning. Rådgivningen foregår i vores aktivitets- og samværshuse.

Du kan fx få hjælp til spørgsmål som:

  • Hvad kan jeg gøre, når jeg har det svært? Hvad kan jeg selv gøre og hvem kan jeg kontakte?
  • Hvilke instanser (kommunen, SKAT, politi, hospital eller andre) skal jeg henvende mig til, hvis jeg har brug for hjælp, og hvordan kommer jeg i kontakt med dem? 
     
  • Hvordan finder jeg blanketter på Regionskommunens hjemmeside, fx til ansøgning om økonomiske ydelser?
     
  • Hvordan bruger jeg e-boks, netbank og borger.dk?

Du kan vælge det sted og tidspunkt der passer dig, uafhængigt af hvor du bor på øen.

Du skal bare møde op eller du kan ringe i det angivne tidsrum.

Allinge:

Vestergade, Vestergade 1, 3770 Allinge

Torsdage kl. 13.00 – 15.00  tlf.: 56 92 78 42

Rønne:

Midtpunktet, Sct. Mortens Gade 33

Torsdage kl. 13.30 – 15.30 tlf.: Vibeke Ellermann 20 33 41 96 eller 56 92 78 70

Svaneke:

Fontænehuset, Lindevej 5a, 3740 Svaneke

Onsdage kl. 13.00 til 15.00 tlf.: 56 92 78 50