Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Miljø, natur, energi Naturen Danmarks vildeste kommune

Sådan arbejder vi med Bornholms vilde natur

​​​​Her på siden kan du læse om vores vilde indsatser, og i videoen nedenfor her kan du se, hvordan vi hver dag arbejder for vores vilde natur og biodiversitet på Bornholm.

OBS – B​iodiversitetspuljen der nævnes i videoen blev nedlagt i 2024 grundet besparelser. Du kan læse mere om puljen her: Biodiversitetspuljen​En indsats for en stærk og alsidig natur - nu og i fremtiden 

På Bornholm er vi beriget med en både unik og alsidig natur. Naturen er en hjørnesten for Bornholm og den Bornholmske identitet. Arbejdet med den vilde natur på Bornholm er altså et vigtigt område, der prioriteres højt, uden at det er på bekostning af vores hidtidige indsatser, som fx naturpleje.

På lige fod med vores andre naturindsatser arbejder vi i Bornholms Regionskommune derfor med en omfavnende indsats for vores vilde natur. Med tiltag der inddrager alt fra stat, kommune, borgere, erhverv og unge sikrer vi, at den bornholmske natur får den opmærksomhed, plads og støtte, der er nødvendig - både i dag og i morgen (Se illustration til nedenfor).

 ​​​


Vi kan godt blive vildere

I kommunen har vi siden 2020 haft særligt fokus på indsatser, der bidrager til at bevare og fremme den vilde natur og biodiversitet. I forbindelse med kommunens deltagelse i den nu afsluttede konkurrence 'Danmarks Vildeste Kommune', siger forhenværende formand for kommunens Natur- og miljøudvalg, Leif Olsen (SF):

"Vi er allerede en ret vild kommune med rigtig meget natur, men vi vil gerne være endnu vildere. Naturen på Bornholm har brug for endnu mere plads for at bevare og styrke biodiversiteten. Det kan den få overalt med en fælles indsats fra kommune, stat, borgere, erhvervsliv – på offentligt ejede arealer og hos private lodsejere – store som små, i skove, på landbrugsarealer, langs kysterne, i parker, langs veje og i haver. "