ung mand i kørestol
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Psykiatri og Handicap Støtte Borgerstyret personlig assistance

Borgerstyret personlig assistance

​​​Borgerstyret personlig assistance forkortes ofte BPA.

Dette er den ordning, der før i tiden hed ’hjælperordning’. Det er en ordning for personer, som har omfattende fysiske handicap. Typisk drejer det sig om personer med eksempelvis rygmarvsskade, muskelsvind, sclerose eller cerebral parese (spastisk lammelse).

Kommunen kan bevilge BPA, når det ikke kan lade sig gøre at tilgodese behovet for hjælp ved hjælp af øvrige støttem​uligheder, for eksempel hjemmehjælp og ledsageordning. Det kan være fordi, der er meget omfattende hjælpebehov.

Når man får bevilget BPA, udmåler kommunen et antal timer til de forskellige funktioner, såsom personlig pleje, rengøring, aktiviteter i og uden for hjemmet med videre. Kort fortalt får man selv pengene til at ansætte hjælpere. Det er et krav, at man selv skal kunne være arbejdsgiver for sine hjælpere, det vil sige lægge vagtplaner, holde ansættelsessamtaler og så videre. Man kan få hjælp af kommunen til at udfærdige ansættelsesbeviser og udbetale løn.

Der findes en landsorganisation for BPA. Den hedder Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance (lobpa). Her kan du besøge lobpa's hjemmeside.

Hvis du ønsker at søge om BPA, kan du henvende dig til myndighedsafdelingen i Center Psykiatri og Handicap, som behandler ansøgninger om BPA. Kontakt os i menuen til højre. 
 
Denne ordning er reguleret i servicelovens §§ 96, 96,3
 
Læs også kvalitetsstandarderne for BPA (hhv. Servicelovens § 96 og § 96 stk. 3) under ​Politikker her på hjem​mesid​​en.  


Send Digital Post

Vælg emne herunder og log på med MitID...

Borgerstyret Personlig Assistance (borger)


DP-small.png