Del på facebook

Fællesskaber

Danmark Spiser Sammen i uge 17 og 45 

Fællesskab kan give os lyst til mad og lyst til livet.

Kampagnen Danmark Spiser Sammen gør os opmærksom på værdien af at være i et fællesskab, og at vi skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til selv at sige ja tak til invitationer.

Danmark Spiser Sammen - læs her på kampagnens hjemmeside hvordan du  kan finde en fællesspisning i uge 17 og 45, og inviterer til fællesspisning, og hente færdigtrykte invitationer til print

Alle er velkomne til at arrangere en fællesspisning og lægge den på hjemmesiden hos Danmark Spiser Sammen. En fællesspisning der lægger vægt på samvær og et inkluderende fællesskab. Det kan være dig og din nabo, eller opgangen der inviteres til suppe og banko, spejdergruppen der tryller med bål mad, biblioteket der giver sandwich og inviterer til læsegrupper, ældrerådet der inviterer til morgenmad og en snak, rådhuset der åbner dørene til kaffe og kage, en virksomhed der byder indenfor i kantinen.

Spisefællesskaber hele året? - find evt. et i oversigten her og / eller spørg i dit lokalområde

God fornøjelse

March mod ensomhed

Hvert år går hundredvis af danskere gennem Danmark for at sætte fokus på ensomhed.
Initiativtageren er Patrick Cakirli som selv har haft ensomheden tæt inde på livet. Du kan læse om Patricks historie og om hans march mod ensomhed på hans Facebookside her 

Folkebevægelsen mod Ensomhed

Siden 2019 har Bornholms Regionskommune være medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, fordi det ligger fint i tråd med kommunens fokus på trivsel og ensomhedsbekæmpelse.

På foreningens hjemmeside her kan du læse om initiativer og fokusområder - hvor det særligt drejer sig om at nedbryde tabu ved at sætte ensomheden på dagsordenen.

Folkebevægelsen har inspireret til kommende nationale strategier mod ensomhed, læs her på Socialstyrelsen hjemmeside