Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Frivillig, kultur og fritid Frivillige og foreninger

Frivillige og foreninger

​Bornholms Regionskommune er stolte over alle kommunens frivillige og foreninger, som hver dag gør en stor forskel for andre borgere i kommunen. Indsatserne spænder vidt fra kultur- og idrætstilbud til indsatser i sociale og humanitære initiativer. 

Der er mange måder at være frivillig på: du kan engagere dig i alt fra humanitære indsamlinger til at blive besøgsven på ældrecentre eller træner i idrætsforeninger.

Frivillige aktiviteter er frivilligt og du bestemmer selv hvor og hvor ofte du vil give dit bidrag, om du vil være bestyrelsesformand i en forening eller blot give et par timer i ny og næ. Du vil altid være velkommen.

At deltage i frivillige aktiviteter er også en god vej ind i sociale fællesskaber hvis det er det du søger, måske som ny tilflytter på øen?

Det er også her på siderne du finder information om, hvordan man opretter en folkeoplysende forening og kan få mere at vide om lokalsamfundet og de priser, som Bornholms Regionskommune uddeler hvert år til påskønnelse af indsatserne på kultur-, idræts- og frivillighedsområdet.

Håber at siderne giver dig inspiration til at komme i gang eller videre med dit frivillige arbejde

Find en forening

Bornholm har en lang række aktive foreninger. Her kan du finde en liste over de folkeoplysende foreninger. En anden god idé er at gå ind på den landsdækkende foreningsportal eller at søge aktiviteten på Google.
 

Find frivilligt arbejde

Du kan kontakte de forskellige frivillige organisationer og foreninger, se i Foreningsoversigt

Find frivilligt arbejde på Bornholm

Søg på frivilligbornholm.dk

Søg på den nationale jobportal  www.Frivilligjob.dk

Frivillig Fredag

Temaet i år er Sammen er vi seje - styrken og glæden ved at være sammen i et fællesskab.

Frivillig Fredag er en landsdækkende tilbagevendende dag der opfordrer alle arbejdspladser, foreninger, organisationer, kommunale institutioner og borgere om at markerer og fejrer frivilligheden.

Frivillig Fredag er altid den sidste fredag i september, i år d. 28. september, oBornholms Regionskommune opfordre igen i år alle på Bornholm til at sætte fokus på frivilligheden i ugen op til - læs invitationen her. 

Har du / I lyst til at gøre noget særligt ud af frivillighedsugen, så kontakt BRK' s frivillighedskonsulent Birgitte Eybye på mail birgitte.eybye@brk.dk eller telefon 56 92 60 56.

Alle tilmeldte vil komme i programmet og måske få mulighed for mediedækning, og en chance for at synliggøre sin institution eller forening.

På hjemmesiden www. frivilligfredag.dk har du mulighed for at finde inspiration i tidligere års aktiviteter.

Frivillig Fredag: afholdes igen i år i Aakirkebyhallerne i et samarbejde mellem Paraplyorganisationen Frivillig Forum Bornholm og Fondsmessen.

Læs om Fondsmessen her 

Frivilligbørs

Skab samarbejde i lokalområdet med Frivilligbørs

På en Frivilligbørs mødes lokale foreninger, virksomheder og organisationer ansigt til ansigt og udveksler ønsker og ideer til samarbejde. I løbet af et par timer skaber de sammen nye muligheder, lokale netværk og konkrete samarbejdsaftaler. 

Læs mere om frivilligbørs på CFSA hjemmeside 

Sparring

Har du brug for sparring omkring samarbejdet mellem kommune og frivillige

kontakt kommunens frivillighedskonsulent Birgitte Eybye, Mail birgitte.eybye@brk.dk eller tlf. 56 92 60 56  Center for Sundhed, Helsevej 4, 1. sal, 3700 Rønne

Folkeoplysnings-udvalget

Bornholms Regionskommune har nedsat et Folkeoplysningsudvalg, som har en række opgaver som fastlagt i udvalgets kompetenceplan.

Udvalget beslutter blandt andet, hvordan kommunens tilskud til det folkeoplysende arbejde skal fordeles og er høringspart i beslutninger, der vedrører kommunens foreningsliv.

 

Læs mere om Folkeoplysningsudvalget