Del på facebook

Lær om ledelse af frivillige

​​​​​​​​​​​​​​​I 2024 udbyder Bornholms Regionskommune i samarbejde med Frivillig Forum Bornholm en gratis uddannelse til frivillige på Bornholm. Uddannelsen sætter særligt fokus på ledelse af frivillige, som vejen til at blive en attraktiv forening for frivillige. 

Uddanne
lsen er for dig, som f.eks. er træner, bestyrelsesmedlem eller frivillig koordinator på det frivillige sociale område og/eller fritids- og kulturområdet. Den har til formål at styrke dine ledelsesevner i foreningsarbejdet ved at give dig nye perspektiver og ideer. Du får redskaber til at organisere frivilligt arbejde og støtte frivilliges trivsel. ​Endelig giver uddannelsen dig mulighed for at danne netværk og dele dine erfaringer fra foreningslivet.

Uddannelsen er gratis og består af tre dele: Online kurser og to workshops i hhv. januar og marts 2024. Du kan tilmelde dig alle tre tilbud eller kun dem, du finder relevante. Tilbuddet er støttet af Frivillig Forum Bornholm og er finansieret af midler afsat i budget 2022 med det formål at understøtte frivillige og arbejdet med frivillige.

U
ddannelsen gennemføres af konsulentfirmaet Ingerfair, som har mange års erfaring med kompetenceudvikling i frivillige organisationer. 

Del 1: Online undervisning

Målgruppe:
Alle, der har interesse i frivillighed og i frivillig ledelse

Beskrivelse
:
Denne del af uddannelsen foregår online, hvor du skal logge på et såkaldt digitalt klasseværelse. Her får du gratis adgang til 4 kurser: 

 1. "​Samfundets udvikling og nye former for engagement."
  Kurset giver dig perspektiver på tendenser i udviklingen af det frivillige engagement.

 2. ​"Ny som leder af frivillige."
  Kurset giver dig redskaber til at skabe trivsel for frivillige.

 3. "Det gode bestyrelsesarbejde."
  Kurset giver dig redskaber til at skabe struktur i bestyrelsesarbejdet.

 4. "Samarbejdet mellem generationerne."​
  Kurset giver dig indblik i generationernes forskellighed og deres muligheder for at samarbejde.

Tid og sted:
Online, og når det passer dig.

Tilmelding:
Tilmeld dig det digitale klasseværelse p​å Ingefairs hjemmeside​.

Del 2: Workshop: Styrk din udvikling som leder

Målgruppe: 
​Alle, der leder frivillige og som ønsker at styrke deres udvikling som leder

Beskrivelse:

På workshoppen får du indblik i egne præferencer i ledelsesopgaven og i, hvordan du som leder af frivillige, kan arbejde med at styrke frivilliges engagement i foreningen. På workshoppen tager vi udgangspunkt i ledelsessituationer fra deltagernes hverdag i foreningslivet og arbejder med forskellige perspektiver på motivation og ledelse. På workshoppen bliver der god mulighed for at netværke med andre ledere af frivillige bl.a. gennem dialoger og gruppeøvelser.

Det kan være en fordel, hvis du har gennemført de to digitale kurser: "Samfundets udvikling og nye former for engagement" samt "Ny som leder af frivillige".​

Tid og sted:
Onsdag den 24​. januar 2024 kl. 17.00-20.30 i aulaen, Snorrebakken 66 i Rønne.

Tilmelding: 
Tilmeldingen er lukket.

​Del 3: Workshop: Den velfungerende bestyrelse

Målgruppe:
Ledere af frivillige og bestyrelsesmedlemmer i frivillige foreninger, som ønsker at arbejde med organisering, trivsel og ledelse i bestyrelsen og i foreningen.​

Beskrivelse:

På workshoppen får du indblik i, hvordan du kan arbejde med organisering af frivillige og med fordelingen af ansvar og opgaver i foreningen, som forudsætninger for at skabe en velfungerende bestyrelse, som kan nå de mål I har aftalt. Fra undersøgelser ved vi, at frivillige, der trives i foreningen, er ambassadører, der aktivt tiltrækker nye frivillige. Derfor stiller vi også skarpt på bestyrelsens rolle, og på hvordan I som forening kan arbejde med frivilliges trivsel og engagement, når frivilligheden er under forandring.

På workshoppen bliver der god mulighed for at netværke med andre ledere af frivillige og bestyrelsesmedlemmer bl.a. gennem dialoger og gruppeøvelser.

Det kan være en fordel, hvis du har gennemført workshoppen "Styrk din udvikling som leder" og de 4 digitale kurser, inden du deltager på denne workshop.

Tid og sted:
Lørdag den 9. marts 2024 kl. 9.00-15.30 i aulaen, Snorrebakken 66 i Rønne.

Tilmelding: 
Workshoppen er nu fyldt op. Tak for den store interesse for at deltage.​​

Kontakt

Har du spørgsmål til uddannelsen, så er du velkommen til at kontakte Fritid og Kultur på kf@brk.dk eller tlf. 5692 000