cykler op ad mur
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Handicap Socialpsykiatri Aktivitets- og samværstilbud

Aktivitets- og samværstilbud

Socialpsykiatriens tilbud er opdelt i to geografiske områder: Vest og Øst. Der er aktivitets- og samværstilbud i begge områder. De fleste af vores aktiviteter udbydes dog på tværs af områderne, så du har mulighed for at deltage, uanset hvor du bor. Du kan læse mere om vores aktiviteter under Åbne tilbud.
 
Nedenfor præsenteres de enkelte aktivitets- og samværstilbud. De er åbne for alle og kræver ikke, at du har bevilling fra en sagsbehandler.
 

​Midtpunktet i Rønne 

Midtpunktet er beliggende på Sct. Mortensgade 33 i Rønne i en smuk, gammel 3-etagers bygning fra 1891.
 
Vi har åbent alle hverdage. Vores cafe er dagligt åben for alle. Her kan man købe varme og kolde drikke, frugt og et varmt måltid mad kl. 12.00. Cafeen er også et værksted, hvor man kan hjælpe til.
 
Desuden har vi tv-stue, Wii, internetadgang og billard. Vi har billedværksted, hvor man kan arbejde med diverse kunstneriske aktiviteter, træværksted, hvor man kan arbejde med træ og metal samt glas- og keramikværksted med egen ovn.
 
Udover vores værksteder har vi forskellige aktiviteter som fx NADA (akupunktur), fester, biografklub, madklub, en fast tur ud på øen hver fredag.
 
Du har også mulighed for et knytte kontakt til andre ligestillede og være en del af det sociale fællesskab.
 
Vi har en brugerbestyrelse, som består af 5 medlemmer valgt af og blandt brugerne i Midtpunktet. Lederen er sekretær for bestyrelsen.
 

Midtpunktet har et særligt tilbud til psykisk sårbare unge mellem 18 og 30 år, og som vi kalder "Café den blå sofa". Her tilbyder vi både hyggelige arrangementer med spisning, spil, musik mv. og vi arrangerer ture sammen alt efter deltagernes ønsker. Den blå sofa har åbent hver onsdag kl. 16.30-21.

Du kan se Midtpunktets åbningstider herunder:

Mandag:       kl. 08.00 – 16.00

Tirsdag:        kl. 08.00 – 16.00

Onsdag         kl. 08.00 – 13.00

Torsdag:       kl. 08.00 – 16.00

Fredag:         kl. 08.00 – 13.00

Lørdag:         kl. 09.00 - 16.00

Vores telefonnummer er:  56 92 78 70

Fontænehuset i Svaneke 

Fontænehuset Bornholm ligger midt i parken i Svaneke på adressen Lindevej 5A.
 
Fontænehuset Bornholm bygger på den såkaldte Fountain House-model, som har været afprøvet mange steder i Danmark og i resten af verden. Et Fontænehus er et rehabiliteringscenter, der bygger på ligeværdighed og åbenhed. Modellen tager udgangspunkt i, at trivsel og vækst fremmes af, at den enkelte oplever at være ventet, at være ønsket og at være nødvendig.

På Fontænehuset er der både borgere, der arbejder i huset som frivillige, og borgere, der i samarbejde med Jobcentret er i afklaring eller i ressourceforløb.  Alle hjælpes ad med driften af huset i et arbejdsfællesskab og medvirker til at få dagligdagen til at fungere med de opgaver, der er.

Opgaverne foregår i forskellige arbejdsenheder. Der kan være tale om opgaver som madlavning, kontoropgaver, hus- og havearbejde samt reparation af tøj og servicering af kunder i vores genbrugsbutik.

Derudover forsøger vores jobkonsulenter at hjælpe dig med at komme i praktikforløb, blive afklaret til rehabiliteringsteamet, til uddannelse eller - hvis muligt - i ordinær beskæftigelse på en af de mange arbejdspladser på Bornholm.

Hvis du skal i afklaring eller ressourceforløb i Fontænehuset, sker det via din sagsbehandler i Jobcentret.

Fontænehuset er også et aktivitets- og samværstilbud (servicelovens §104) og en del af socialpsykiatrien i Bornholms Regionskommune, hvor vi har et tæt samarbejde i forhold til tilbud og aktiviteter.

Har du i øvrigt fået lyst til at høre mere om vores spændende hus, er du meget velkommen til at ringe og aftale tid for besøg.

Du kan kontakte leder Gunvor Poulsen på Gunvor.Poulsen@brk.dk eller på telefon 56 92 78 52. Du kan også skrive til os på fhbornholm@gmail.com

Du kan også følge os på Facebook.

 

Vestergade i Allinge

Vestergade er et lille hyggeligt aktivitets- og samværstilbud beliggende på Vestergade 1-3 i Allinge. Vi er et tilbud som primært dækker den nordvestlige del af Bornholm.
 
Mandag og torsdag holder vi et klokken 10.10-møde, hvor vi snakker om hvad der skal ske i løbet af dagen. Nogle gange planlægger vi at køre på ture, andre gange er vi i huset og får ordnet forskellige praktiske gøremål. Vi deltager også i Idræt på Tværs om tirsdagen kl. 13.00 – 16.00.
 
Vi er fælles om at lave mad, som bliver serveret kl. 12.
 
Fra september til maj kører vi til svømning en gang om ugen.
 
Hver mandag og torsdag kl. 10 tilbydes NADA (akupunktur). Der er ingen tilmelding, så du skal bare møde op.
 
Du kan købe kaffe hele dagen for 5 kr. og mad kl. 12 for 30 kr.
 
Vi har åbent mandag og torsdag kl. 10.00 - 15.00.
 
Vores telefonnummer er 56 92 78 43.

Åsen i Nexø

Åsen er et værested, som fortrinsvis bliver brugt af pensionister, der driver stedet på frivillig basis og der er i mindre omfang tilknyttet medarbejdere fra socialpsykiatrien.
 
Caféen er kernen på Åsen 13. Det er her beslutningerne tages. Det er de frivillige, som bruger cafeen, der også køber ind, tager sig af rengøringen og passer cafeen.
 
Vi har åbent mandag-lørdag kl. 9-12.
 
Åsens telefonnummer er 56 49 47 84
 
Du er også meget velkommen til at kontakte leder Gunvor Poulsen på Gunvor.Poulsen@brk.dk eller på telefon 56 92 78 52.