Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Ældre og seniorer Plejecentre Plejehjem og plejecentre

Plejehjem og plejecentre

​​​​​https://www.brk.dk/Borger/Seniorer/Plejecentre/Styrelsens%20for%20Patientsikkerheds%20tilsyn/%C3%86ldretilsyn%202024%20Klippebo.pdf​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Herunder finder du tilsynsrapporter samt oplysninger om de forskellige plejecentre og om plejehjemmet på Bornholm.

 

Oversigt over plejehjem - plejecentre på Bornholm

Hvert hus har sin egen atmosfære, hvor særlige rammer og egen kultur i tæt sammenhæng med lokalsamfundet og Beboer/ Familierådet er afgørende for et levende liv i det enkelte hus. Med andre ord, der er forskel på både fysiske rammer og dagligdag. Se mere om de enkelte steder herunder.

Plejehjem Toftegården, Hasle

Plejehjemmet Toftegården, Toftelunden 5, 3790 Hasle
Tlf. 56 92 48 70 
toftegaarden@brk.dk
Leder Susanne Møller

Klik her for at se plantegning over Toftegården
Klik her for at se plantegning over en bolig på Toftegården

Toftegården er et somatisk plejehjem, der henvender sig til ældre borgere med betydelig og varig fysisk og/eller psyko-social funktionsnedsættelse, som er berettiget til hjælp og støtte efter servicelovens §83 og §83a. 

Vi arbejder efter visionen: " at leve længst muligt i eget liv", som udmøntes igennem et stærkt fokus på den enkeltes livskvalitet og værdighed, samt retten til at kunne have en aktiv og meningsfyldt hverdag i hjemlige omgivelser, gennem et rehabiliterende samarbejde. 

På Toftegården er der 35 stuer fordelt på 2 afd.
En stue/ bolig består af entre med garderobeskabe + lille køleskab. Badeværelse og stue. Der er udgang til lille terrasse på alle stuer.

På de dejlige fællesarealer er der mulighed for at spise sammen med andre beboere og se Tv /hygge

Der er også en stor terrasse hvor det gode vejr nydes i sommermånederne.

Mange af husets beboere opholder sig gerne på fællesarealerne og der er derfor gode muligheder for at være sammen med andre beboere hvis man ønsker det.

Fællesarealet rummer desuden et anretterkøkken, hvor maden til alle måltider anrettes og serveres fra.

Man vælger selv, om man vil spise sin mad sammen med andre eller i sin egen bolig.

Den varme mad serveres til middag. Maden leveres og sælges af kommunens egen køkkenvirksomhed, Devika. Der leveres også diæter og anden tilpasningskost.

Vi bruger også flittigt fællesarealerne til hyggelige arrangementer med fællesspisning og sang om musik, hvor også mange pårørende deltager.

Toftegården blev bygget i 1975, er placeret i udkanten af Hasle by, og ligger mellem parcelhus kvarter, ældrevenlige boliger og kolonihaver. Der er ca 1 km. Til skoven/ vandet.

Toftegården rummer også et aktivitetscenter og fys/træningslokale, så der er også mange mennesker udefra der benytter huset​

Der er ca 500 m til busholdepladsen  hvor der kommer busser fra Rønne og Allinge

  

Plejecenter Klippebo, Gudhjem

Plejecenter Klippebo, Solstien 1, 3760 Gudhjem.
Tlf. 56 92 46 70
Klippebo@brk.dk   
Leder: Diana Skytte Frost

Se plantegning af Klippebo

Plejecenter Klippebo er et somatisk plejecenter, der henvender sig til borgere med betydelig og varig fysisk og/eller psykosocial funktionsnedsættelse, der er berettiget til hjælp og støtte efter servicelovens §83 og §83a

Plejecenter Klippebo er et nyt byggeri, efter loven om almene boliger. Bygningen er opført i 2 etager med 20 lejligheder på hver etage. Stueetagens lejligheder her egen terrasse. Lejlighederne har eget køkken og stort badeværelse. I bygningen findes 2 store fælles køkken-alrum med tv i et leve- bomiljø. Gangene er indrettet luftigt med enkelte hyggeoaser. På havsiden er der adgang til 3 store terrasser med havemøbler, parasoller og grill. Der er store udenoms arealer med græs, beplantning og en nyligt etableret sansehave. I tilknytning til plejecentret er der administrationsbygning med base for hjemmeplejen, fysioterapeut, madproducent og fritidsorganisationer.

Plejepersonalet har kompetencer til at være opmærksomme på borgerens aktivitetsbehov, og indgå i en individuel vurdering af den enkeltes behov for aktivering. Medarbejderne arbejder efter den rehabiliterende tanke gang, med fokus på den enkelte borges selvbestemmelses ret. Borgeren opfordres til at deltage i flere ugentlige beboeraktiviteter, med forskelligt indhold, såsom gudstjeneste, stolegymnastik, stoledans, strikkeklub, forskellige spil, musik og sang, quiz, gåture, foredrag, oplæsning osv. Borgeren deltager også gerne i de daglige gøremål i egen bolig og på fællesarealer. Borgerne på Plejecenter Klippebo har deres egen minibus, som kører på udflugter og indkøbsture.  Alle højtider markeres med et tilbud om traditionelle fællesarrangementer. En tilknyttet fysioterapeut har, i samarbejde med plejepersonalet, et tilbud om fysisk, vedligeholdende træning eller genoptræning. Der er tilknyttet frisør, fodterapeut og omsorgstandpleje. Plejecentrets leder holder beboermøde en gang om måneden med alle beboere.

Morgenmad og aftensmad, efter eget valg og eget indkøb (som man hjælpes med, hvis man ikke selv har ressourcerne dertil) tilberedes i boligen. Borgeren har frit leverandørvalg af middagsmad, eller kan tilberede den selv i boligens køkken. Det er muligt at få tilpasningskost eller diæter leveret af ekstern leverandør. Der er et fællesspisningstilbud med varm mad til middag, der hver dag leveres fra restauratør Frank Truberg samt kold mad til aften. Mellemmåltider indtages efter eget ønske og behov fra borgerens eget køkken. Der er tilbud om fælles eftermiddagskaffe og aftenkaffe i fællestuerne hver dag.

Værdigrundlag for Leve- bomiljø på Plejecenter Klippebo:
Tre grundlæggende værdier

 • Individualitet
  • Man skal kunne være den man er.
  • Man skal kunne deltage frivilligt i aktiviteter/opgaver.
  • Man skal kunne vælge til og fra.
  • Man skal kunne deltage i det man kan.
  • Man skal ikke have for travlt
 • Ligeværdigt fællesskab
  • Man vil gerne være med til at lave mad/bage en gang imellem, men altid på frivilligt basis.
  • Man vil gerne hjælpes ad og hjælpe hinanden med støtte fra personalet.
  • Personalet skal sætte sig ned i øjenhøjde med beboerne.
  • Der skal være tolerance overfor hinandens forskelligheder.
  • Der skal være plads til fælles snakke, så alle får indflydelse.
  • Der skal være plads til gode diskussioner, hvor alle ikke er enige.
  • Beboerne vil gerne være med til at indrette de nye lokaler.
   Spisefællesskaberne fortsætter ved bordene som vi hidtil har siddet.
 • Tryghed og venlighed
  • Venlighed er en selvfølge. Vi skal være ordentlige med hinanden.
  • Det at personalet sætter sig ned, giver tryghed.
  • Personalet må ikke inddrage beboerne i bekymringer i forbindelse med arbejdet eller sygemeldinger blandt personalet. Det giver utryghed.
  • Vi skal udvise respekt og forståelse for hinanden og kunne gå på kompromis og ikke bare holde på vores ret.

Beboere og personale har udarbejdet disse værdier i fællesskab.  

  

Plejecenter Lunden, Rønne

Aktivitets- og plejecenter Lunden, Paradisvej 83, 3700 Rønne
Tlf. 56 92 46 00 
lunden@brk.dk.

Ledere: Sanne Korp Skovgaard og Natasja Dellgren 

Klik her for at se oversigtskort over hele Lunden

Plejecenter Lunden er et somatisk plejecenter, der henvender sig til ældre borgere med betydelig og varig fysisk og/eller psyko-social funktionsnedsættelse, som er berettiget til hjælp og støtte efter servicelovens §83 og §83a

Vi arbejder efter visionen: " at leve længst muligt i eget liv", som udmøntes igennem et stærkt fokus på den enkeltes livskvalitet og værdighed, samt retten til at kunne have en aktiv og meningsfyldt hverdag i hjemlige omgivelser, gennem et rehabiliterende samarbejde.

Lunden ligger ca. 2 km fra Rønnes centrum. Bybussen kører lige til døren. Via cykel- og gangstier er det let at komme til skoven og stranden. Desuden ligger stor dagligvarebutik, lægehus, laboratorium og sygehus tæt på Lunden.

Lunden blev i 1993 totalt renoveret fra plejehjem til plejecenter med lyse og venlige faciliteter. Der findes lejligheder i hovedbygningen og plejeboliger i det omkringliggende område. Der visiteres til disse boliger afhængigt af hvilket behov, der er for nærhed. De fleste boliger er regulære 2 værelseslejligheder, som udlejes af boligselskaber. Der er tilknyttet et centralt beliggende fællesareal og opholdsstue.  

Lunden består af 2 teams med 3 afdelinger: Blommelunden med 36 lejligheder, Kirsebærlunden med 31 lejligheder og Paradisvej 11 med 15 etværelseslejligheder. Disse boliger, er særligt egnede til borgere med behov for fællesskab og tæt kontakt til personalet. Det er små lejligheder med en fælles spise- og opholdsstue. Her anrettes og serveres maden til alle måltider. Man vælger selvfølgelig selv, om man vil spise sin mad sammen med andre eller i sin egen lejlighed.

De øvrige lejligheder på Lunden har eget køkken, hvor der er mulighed for selv at tilberede sin mad.

Beboerne kan vælge at spise det varme måltid centralt i den fælles opholdsstue på Lunden. Den varme mad serveres til middag. Maden leveres og sælges af kommunens egen køkkenvirksomhed, Devika. Der leveres også diæter og anden tilpasningskost.

  

Plejecenter Nylars

Plejecenter Nylars, Rønnevej 106, Nylars, 3720 Åkirkeby
Tlf. 56 92 77 00 
Nylars.Plejecenter@brk.dk.    
Konstitueret leder: Liza Bolette Rønne Flygenring

  

Plejecenter Nørremøllecentret, Nexø

Plejecenter Nørremøllecenteret, Paradisvej 68, 3730 Nexø
Tlf. 56 92 49 00 
noerremoellecentret@brk.dk  
Ledere: Charlotte Petersen og Betina Dupont

Nørremøllecentret er et plejecenter, der henvender sig til ældre borgere med betydelig og varig fysisk og/eller psykosocial funktionsnedsættelse. En borger kan få tilbudt en lejlighed på Nørremøllecentret, når de er berettiget til hjælp og støtte efter servicelovens § 83 og § 83a

Vi arbejder efter visionen: " at leve længst muligt i eget liv", det betyder at vi har fokus på den enkeltes livskvalitet og værdighed, samt at alle som bor hos os har retten til selv at bestemme i eget liv. Når man flytter ind hos os har man fortsat mulighed for at have en aktiv og meningsfyldt hverdag i hjemlige omgivelser.

Nørremøllecentret ligger ca. 1 km fra Nexøs centrum. Bybussen kører lige til døren.

Nørremøllecenteret består af 75 lejligheder, alle med eget køkken og bad. Der er mulighed for selv at tilberede sin mad, hvis man ønsker det. Der er både lejligheder med 1 og 2 værelser. Nogle er beregnet til enlige og i andre kan der bo ægtepar.

I vores leve/bo køkkener serveres morgenmad, middagsmad og aftensmad, hvor beboerne kan følge og dufte maden mens den bliver tilberedt af uddannet køkkenpersonale. Man bestemmer selv om man vil nyde måltiderne sammen med de andre i fællesstuerne eller om man vil spise maden i sin lejlighed. Beboerne har mulighed for indflydelse med hensyn til hvilke retter der serveres.

​​Plejecenter Snorrebakken

Plejecenter Snorrebakken, Snorrebakke Allé 2, 3700 Rønne
Tlf. 56 92 27 00
snorrebakken@brk.dk 

Plejecentret er inddelt i flere afdelinger. Herunder kan De se lederne på de enkelte steder

AB: Lissy Madsen
CD: Jeanette Rønne Egeskjold
EF: Lone Sofie Nielsen
GH: Heidi Irene Andersen 
IJ: Heidi Irene Andersen 

Se plantegning af Snorrebakken

  

Plejecenter Aabo, Åkirkeby

Plejecenter Aabo, Nygade 40, 3720 Åkirkeby
Tlf. 56 92 48 00
aabo@brk.dk

Leder Zette Kofoed